Dendrobium phalaenopsis

Bulbophyllum, Cirrhopetalum, Dendrobium ...
Odpovědět
Pavla5

Re: dendrobium phalaenopsis

Příspěvek od Pavla5 »

Ano, pro dobrý kšeft se dobarvuje kdeco růže, chrysantémy... takže proč ne i orchideje. Jde jen o to neskočit jim na to.
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Jo dobarvují, žluto zelené, i dost zelené bývají ale pravé.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Napadlo mě, že by se takhle dala nádherně šířit viróza. Jedna jehla-spousta kytek. Člověk si to přinese domů, jako kuriozitu a ono to akorát nakazí vlastní rostliny. No, já bych si takto obarvenou rostlinu nikdy nekoupil.....
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

dneska jsem v Hornbachu viděla obarvené modré phaleňáky. No byl to docela hnus :cry:
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ma-ja »

drroman píše:
Juras píše:Předevčírem jsem byl v Hornbachu a tam měli super D.phalenopsis - byl tak tmavě rudé, že vypadaly na umělém světle skoro jako černé. A další špek, který jsem ještě neviděl - modrý Phalaenopsis. Nad tím jsem hooodně uvažoval, ale po spatření cenovky jsem sklapnul. Cena byla 650,- Kč. Ano nezdá se vám to, čtete dobře. Je až neuvěřitelné za jaké ceny prodávají.

nekupovat :!: bývají i zelené a oranžové,když se pořádně podívate najdete na stvolu vpich(jak psal Olaw),kterým tam dostali barvivo(nevím jaké).Příště vykvete čistě bílý phal,sousedka ho koupila zvadlý ve výprodeji a už znovu kvetl.Barvení si můžete zkusit třeba na narcisech,když dáte obyč inkoust do vody do vázy a do ní bílé nacisy, natáhnou tu barevnou vodu a budou mít modrý okraj,umí to i růže .

Ve škole jsme takhle dělali pokusy, že jsme sněženky dávali do vody s červeným inkoustem. Byly potom červené.
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

A nejšílenější je, když toho chudáka kytku nebo kaktus nebo sukulent nacákají umělým sněhem nebo třpytkama a stříbřenkou, to bych jim nejradši ten kaktus otloukla o ksicht :evil:
nina

Příspěvek od nina »

Pravdu díš!
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Modré hybridy D. phalaenopsis ale opravdu existují.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

To určitě, ale tady se zvrhla debata o obarvených Phalaenopsisech. I když to sem vůbec nepatří.
Jsou to sičáci a to jsme viděli, že na kaktusy lepí slaměnky aby to vypadalo, jako že kvetou....
drroman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drroman »

olaw píše:To určitě, ale tady se zvrhla debata o obarvených Phalaenopsisech. I když to sem vůbec nepatří.
Jsou to sičáci a to jsme viděli, že na kaktusy lepí slaměnky aby to vypadalo, jako že kvetou....

ty jsou super,kdyby aspoň trefili barvu kterou by to mělo kvést,nemluvě o velikosti a tvaru květu.A vůbec nejlepší jsem viděl napíchali 3 barvy na jeden kousek. :lol:
Odpovědět