Zahradní a zimovzdorné orchideje

Další rody, které se do předcházejících škatulek nevejdou nebo nevíte kam je zařadit
Odpovědět
zuzana

Re: Zahradní a zimovzdorné orchideje

Příspěvek od zuzana »

Tiež blahoželám. :D Ten sa páči aj mne,je krásny.Ak sa smiem spýtať,kdeže ho predávajú takto za "babku"?
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

No Jardo, to mi řekni, kde se dá za ty prachy koupit?
Hezký den
Pavel
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Koupil jsem ho v Praze u jednoho pána. Bohužel nevím jestli to tu mohu rozkřiknout, protože nevypadal, že by měl zájem o velkou popularitu. Každopádně mu jsem vděčný a doufám, že mě ještě někdy pozve na návštěvu....
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Jen pro zajímavost. Přidal jsem na rajče pár fotek, kde jsou zachyceny Cypripedia, pěstované ve venkovní expozici botanické zahrady v Praze Troji. Je to v sekci Výstavy Bonsají. Dokonce i nějaké okrotice, masožravky a pivoňky....
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

PAN KOLAR Z PRAHY? :-) TAKY SE TAM CHYSTAM ;-))
olaw píše:Koupil jsem ho v Praze u jednoho pána. Bohužel nevím jestli to tu mohu rozkřiknout, protože nevypadal, že by měl zájem o velkou popularitu. Každopádně mu jsem vděčný a doufám, že mě ještě někdy pozve na návštěvu....
cernosekc

Příspěvek od cernosekc »

Tak dnes mi přišlo Cypripedium Ulla Silkens,mohl by někdo zkušený mrknout a poradit,jak dlouho budu u toho prcka čekat na květ?A je lepší dát jej do květináče,nebo rovnou na záhon?
Přílohy
Ulla Silkens.jpg
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Můj tip je 3 až 4 roky. To je za chvilku. :lol: :lol: :lol: Každopádně toto je prý poměrně odolný hybrid. Dal bych ho klidně do záhonu, ale záleží jak záhon připravíte. Je zvláštní, že ještě není narašený a že to posílají takto prostokořené. No já bych o něj měl docela strach. Počkejte ale na cypripediáře a třeba se dozvíte úplný opak. Já s nimi začínám(už podruhé :lol: :lol:). Takto bych se to bál koupit. :shock: :shock: A teď nám povězte, kde jste ho koupil, za kolik a jestli tam náhodou neprodávají i nalahvované botanické druhy?
cernosekc

Příspěvek od cernosekc »

olaw píše:Můj tip je 3 až 4 roky. To je za chvilku. :lol: :lol: :lol: Každopádně toto je prý poměrně odolný hybrid. Dal bych ho klidně do záhonu, ale záleží jak záhon připravíte. Je zvláštní, že ještě není narašený a že to posílají takto prostokořené. No já bych o něj měl docela strach. Počkejte ale na cypripediáře a třeba se dozvíte úplný opak. Já s nimi začínám(už podruhé :lol: :lol:). Takto bych se to bál koupit. :shock: :shock: A teď nám povězte, kde jste ho koupil, za kolik a jestli tam náhodou neprodávají i nalahvované botanické druhy?

Koupil jsem ho tady,je tam i ceník a narašené je,asi to není moc vidět,ale má už zelený puk.Cena byla nízká,proto jsem doi toho šel....No uvidím,snad se přijme,dal jsem jej prozatím do květináče,aby mi ho nějaký slizoun nesežral na jeden hryz.

http://www.zahradniorchideje.ic.cz/nabidka.htm
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Mně moje první Cypripedia sežrali hlodavci. Jen co narašili, tak byli fuč. Ještě jste nenapsal tu za babku. :D :D :roll: :roll:
cernosekc

Příspěvek od cernosekc »

olaw píše:Mně moje první Cypripedia sežrali hlodavci. Jen co narašili, tak byli fuč. Ještě jste nenapsal tu za babku. :D :D :roll: :roll:

Psal jsem,že je tam ceník...240 kaček za to chtěli...
Odpovědět