Paphiopedilum spicerianum
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Paph.spicerianum
Tohle tedy začíná být zajímavý.Jak to je sakrbléééé. Virensi -Virensi -Béďo-Béďo
jak to tak přišlo ,že ta moje kytička vypadá jak vypadá?
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Ještě dám foto a jasnou otázku pro přesnost. Proč moje Paph.spicerianum nevypadá jak klasické botanické pafíčko (Paph.spicerianum)kde dorsální sepal tvoří jakoby kornout ? Moje kytka(foto) je z z Ching Chua Orchids koupena pod názvem (Paphiopedilum spicerianum x sib ('Bostocks' x 'Wavy Gravy') za 20USD. ;)No.... proč proč ?

- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
To Marťas
Jde mě o toto .Nahoře na fotu vidíš moje spicerianum kde se dorsální sepal uplně nezatočil jako např. tu - http://www.flickr.com/photos/vsny/68563721/ zajímalo by mě jak to bude u tebe -je to drobnost o které jsem nevěděla.A ještě odkud ho máš koupen?Jo psal jsi také že může dojít ke zkreslení na fotce jako takový malý švindlík?
Pořizuju si ještě jedno a to Paph. spicerianum x sib ´Boss´x ´St.Elsewhere -třeba bude jiný 
Jde mě o toto .Nahoře na fotu vidíš moje spicerianum kde se dorsální sepal uplně nezatočil jako např. tu - http://www.flickr.com/photos/vsny/68563721/ zajímalo by mě jak to bude u tebe -je to drobnost o které jsem nevěděla.A ještě odkud ho máš koupen?Jo psal jsi také že může dojít ke zkreslení na fotce jako takový malý švindlík?
HAKI,focením opravdu může dojít k výraznému zkreslení.Dal jsem i příklad se superbiens,které jsem dnes znova fotil,ale jelikož už mi to přišlo off topic-tak jsem to smáznul...
Totéž bude u charlesworthii,tam jde zase o co nejširší sepal oproti malému pysku,a tam hrozně záleží na úhlu focení...
No-nakvétá mně dvěma květy,tak uvidíme...
Všechno to mám ale odkoukaný z fotek,in vivo jsem to zatím posoudit nemohl...
P.S... spicerianum jsem koupil v dubnu od Schwertera...
P.S.S.. na ukázce od tebe je úžasný...

Totéž bude u charlesworthii,tam jde zase o co nejširší sepal oproti malému pysku,a tam hrozně záleží na úhlu focení...
No-nakvétá mně dvěma květy,tak uvidíme...
Všechno to mám ale odkoukaný z fotek,in vivo jsem to zatím posoudit nemohl...
P.S... spicerianum jsem koupil v dubnu od Schwertera...
P.S.S.. na ukázce od tebe je úžasný...
Naposledy upravil(a) marťan dne ned 26. srp 2012 6:40:10, celkem upraveno 1 x.
Ještě mne napadl jeden příklad...
Superbiens má petaly stočené dozadu.Na mé první fotce to ale poznat nebylo.Až po tvém upozornění,že se petaly stočí časem dozadu ,jsem to přefotil z jiného úhlu-a bylo jasno.
Tím ale nechci říct,že fotky lžou a pěstitelé mají jiné kytky,než prezentují .Spíše to,že stačí i malá změna úhlu focení a výsledný dojem je znatelně jiný...
Na fotovlákně dám ukázku...
Superbiens má petaly stočené dozadu.Na mé první fotce to ale poznat nebylo.Až po tvém upozornění,že se petaly stočí časem dozadu ,jsem to přefotil z jiného úhlu-a bylo jasno.
Tím ale nechci říct,že fotky lžou a pěstitelé mají jiné kytky,než prezentují .Spíše to,že stačí i malá změna úhlu focení a výsledný dojem je znatelně jiný...
Na fotovlákně dám ukázku...
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
marťan píše:To ti věřím,vždycky mi poklesne brada-u mne naposledy u spicerianum-naštěstí druhý květ to jistí.
Začíná napětí kolik vlastně těch květů budemarťan píše: No-nakvétá mně dvěma květy,tak uvidíme...![]()
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Tak ti pošlu ještě foto mého pafíčka.Je přesazený mistička je teď 13x13 výška 4cm.Na tu výšku už jsem dostala názor, že si troufám
no ale roste to a to mě uspokojuje.Už kvetlo v mých podmínkách takže se uvidí..........co bude dál.
HAKI,blbě jsem se vyjádřil-spicerianum bude mít květ jeden,charleswothii dva...
Jinak máš tu kytku moc pěkně narostlou,v té druhé růžici zleva roste list...
A koukám,že bukový listí má ve tvých substrátech své pevné místo...

Jinak máš tu kytku moc pěkně narostlou,v té druhé růžici zleva roste list...
A koukám,že bukový listí má ve tvých substrátech své pevné místo...
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
To bude asi list -těžko se to zrovna pozná u spicerianum .Chvilku myslíš že je to květ a on list a nebo naopak.marťan píše: Jinak máš tu kytku moc pěkně narostlou,v té druhé růžici zleva roste list...![]()