Calanthe

Nabízíte nebo sháníte nějaké orchideje, knihy, vitríny, substráty ...?
Odpovědět
tommy

Re: Calanthe

Příspěvek od tommy »

olaw, Mila.J, a když jsme u těch (skoro) bezpahlíznatých, co C. discolor a KOZU a HIZEN hybridy? ;) . Barvy některých jsou tedy pro mne úžasné, ale nedá se nic dělat, nemají pahlízy, nebudou...
T.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

C. discolor je taky suprová.
A co teprve tahle?
:arrow: http://www.flickr.com/photos/judymonkey/4695650341/
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Jo, zajímavých je řada. Na vyzkoušení mi bude stačit jedna, která bude dostupná. V zásadě to asi není problém. Občas jsou některé nabízeny.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

No pokud se někomu líbí neopadavé druhy, tak je nejlepší vyrazit do Japonska. :lol:
verad

Příspěvek od verad »

Zdravim vsechny. Prave jsem se zaregistrovala a mam hned na Vas dotaz. Mam calanthe gorey, krasne mi nahodila kvetni stvol koncem leta a jelikoz jsem ji jiz zacala susit tak jsem susila dale a stvol uschl. Ted vypada, ze z druhe pahlizy neco vyleza tak to nechci zase pokazit. Mam zacit zalevat a jak moc? :?:
tommy

Příspěvek od tommy »

No to je těžké - můžete dát foto kytky? Stvol koncem léta, to je trochu brzo, s tímhle hybridem sice nemám zkušenost, ale řekl bych, že opadavé kalante by měly začít vytvářet stvol snad nejdřív v říjnu, ne-li později. Teď už bych zaléval velmi opatrně, jak tady píše Mila.J, resp. vůbec (to dělám já), ale záleží to na stavu rostliny. Každopádně vítejte!
T.
verad

Příspěvek od verad »

Dekuji moc za privitani!! :D
Prikladam foto, i kdyz je to velmi spatne videt, snad Vase zkusene oko uvidi vice.
Byla bych prestastna, jestli mi vyroste dalsi stvol, i kdyz z mnohem mensi pahlizy, aspon uvidim jak vypada kvet, mam ji novou, takze jsem v napeti a nechci nic pokazit.
Přílohy
HPIM1076.JPG
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Dominantní rodič má být vestita. Já na fotce nevidím nic.
tommy

Příspěvek od tommy »

Vidět to tedy opravdu není, ale zdá se mi, že pahlízy jsou OK. Zkuste lepší fotku. A odkud je?
Co se týká vzhledu květů, opět je to těžké - na webu je možné nalézt klony úplně červené i bílé s červeným okem, které bych bez mrknutí oka (a jen podle fotky květu) považoval za C. vestita. Prodejce žádnou informaci nedal? I když na to se nedá spoléhat, sám jsem koupil nekvetoucí kalante s údajem, že je čistě bílá, a pak měla krásně červený pysk...
T.
verad

Příspěvek od verad »

Ja to zitra zkusim vyfotit venku, bez blesku treba to bude lepsi. Ale je to opravdu jeste velmi malicke, tak proto to jde tak spatne videt. Objednala jsem ji na internetu a meli u ni i obrazek, takze vim jak by mela vypadat. To mne netrapi.
Chci jen vedet, jak to delate Vy, kdyz objevite kvetni stvol, coz je prave v dobe jejich klidu a bez zalevani, jak jsem si sama vyzkousela to uschne. Takze jak moc zalevat?
Odpovědět