Začátečník
Re: Začátečník
Možná jsi to měl smazat celé, protože se stejně k použitelnému závěru nedošlo....
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím, že došlo. Podle mého názoru nakonec ty správné možnosti na povrch vyplynuly a tak to má být
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
Sice nevím co tady kdo odepisoval přihlásila jsem se před chvíli,ale ať si příště ten dotyčný dočte zbytek raději už příště nic psát nebudujakuku píše:jj Zdeni také jsem si toho všimla kvete jí to ze středu takže Pavlo nechci tě strašit ale z tvojí orchidejí je konec. Vidím to na fotkách na straně 2.Vyhazovat jí ale nemusíš buď ti pustí z boku rostliny nová nebo vyleze ze spodaZdenka píše:Mimochodem, nekvete náhodou ze středu růžice?
při dalších nákupech si dávej pozor ať nekoupíš rostlinu co ti kvete ze středu.
Trošku jsme ho usměrnili 
Zdravím všechny, tak tu tak sedím a koukám na orchidejku - phalaenopsis, která mi právě kvete. Už po druhé "prodlužuje" stvol a opět nakvétá. Všechny květy jsou ale otočeny že koukají z okna a stvol se samozřejmě také točí k oknu. Už několikrát jsem s ní mírně pootočila, aby se stvol o okno neopíral, ale jak roste, je tam zas. Na odsunutí od okna nemám prostor. Co myslíte, můžu tu kytinku celou otočit, tedy stvolem a květy do místnosti? Neublíží to kvetení?
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
No já osobně bych s kytkou neotáčel. Pro tyto případy je podle mého názoru lepší použít dřevěnou tyčku, kterou lze koupit prakticky ve všech zahradnictvích a stvol o ni opřít nebo jej k tyčce přichytit různými běžně dostupnými klipsami, sponkami, ohnutým drátkem, kouskem izolačky atd. Ale je třeba být při manipulaci se stvolem dost opatrný, protože se v raných fázích vývoje dost křehký.
Kytka se dá otočit až celý stvol kompletně rozkvete.
Hezký den
Pavel
Kytka se dá otočit až celý stvol kompletně rozkvete.
Hezký den
Pavel
Já už stvol přichycený na tyčce mám, v podstatě v nejvyšším místě, ale pořád má snahu se lepit na okno. Nevím co tam venku pořád vyhlíží 
Budeš tu tyčku muset zapíchnout na jiné místo v květináči a opatrně k ni stvol přiklonit.
Tak já to nějak zkusím, uf, snad to holka přežije