Právě kvete 11
Re: Právě kvete 11
Nádherné jsou všechny, habenárie jsou moje srdcovky, ale i to oncidium je opravdu moc pěkné.
Pafíčka sice nejsou středem mého zájmu, ale několika druhům se těžko dá odolat. Snadno pěstitelné venustum které má zajímavě zbarvené listy i atraktivní květ je jedním z těch "neodolatelných". Navíc barva květu se mění s dobou kvetení. Na začátku purpurová se později změní v jakousi červenožlutou takže květ vypadá barevně jinak.
Zajímavé je to žilkování na pysku
Dendrobium margaritaceum kvete u mne tak nějak v různá roční období. Květ i když v tuto dobu jediný ale krásně voní.
Marto - paleta barev! Nádhera. 
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Snadno pěstovatelné není v bytech, prý roste dobře v podmínkách kaktusového skleníku.zaruba píše:Pafíčka sice nejsou středem mého zájmu, ale několika druhům se těžko dá odolat. Snadno pěstitelné venustum které má zajímavě zbarvené listy i atraktivní květ je jedním z těch "neodolatelných". Navíc barva květu se mění s dobou kvetení. Na začátku purpurová se později změní v jakousi červenožlutou takže květ vypadá barevně jinak.
Prvé kvitnutie Howeary Lava Burst "Red Bug"
Rástli dva výhony, no mojou "šikovnosťou" som pri zalievaní jeden ulomil. Ale obrazil - budú na ňom tri kvety ...
Rástli dva výhony, no mojou "šikovnosťou" som pri zalievaní jeden ulomil. Ale obrazil - budú na ňom tri kvety ...
ad Marta, Zaruba a všichni - krásné kvetení!
pokud Paph. venustum opravdu dobře prospívá v kaktusovém skleníku,
půjde u mne na pavlač - zatím ho rozmazluju v ložnici a nic...
pokud Paph. venustum opravdu dobře prospívá v kaktusovém skleníku,
půjde u mne na pavlač - zatím ho rozmazluju v ložnici a nic...
Je to zajímavé. U mě v ložnici nemělo od léta méně než 17°C. Přitom mám dvě a obě pokvetou. Já si ale těch pafíček skoro nevšímám, takže kolikrát vyschnou tak, že jim matovatí listy a pak to rychle zachraňuji. Je fakt, že nijak zvláštně nerostou ale pokvetou. Myslím, že na té násadě na květ se podílí vždy více faktorů. Možná kdybych k tomu teplu ještě dostatečně zaléval tak by nenasadily. To sušení ale vede asi i v kombinaci s vysokou teplotou k tomu, že se snaží rozmnožit radši generativně než jenom vegetativněPaphio píše:Snadno pěstovatelné není v bytech, prý roste dobře v podmínkách kaktusového skleníku.zaruba píše:Pafíčka sice nejsou středem mého zájmu, ale několika druhům se těžko dá odolat. Snadno pěstitelné venustum které má zajímavě zbarvené listy i atraktivní květ je jedním z těch "neodolatelných". Navíc barva květu se mění s dobou kvetení. Na začátku purpurová se později změní v jakousi červenožlutou takže květ vypadá barevně jinak.
dlouho jsem si ho přála....pak bylo....drahé a bídné ...... a pak...už dávno nenízaruba píše:Pafíčka sice nejsou středem mého zájmu, ale několika druhům se těžko dá odolat. Snadno pěstitelné venustum které má zajímavě zbarvené listy i atraktivní květ je jedním z těch "neodolatelných". Navíc barva květu se mění s dobou kvetení. Na začátku purpurová se později změní v jakousi červenožlutou takže květ vypadá barevně jinak.