Vanda
Re: Vanda
Paphio píše:A prý se snadno pěstuje (ještě jsem to nezkusil)
Svým způsobem se všechno pěstuje lehce, pokud člověk přijde na to jak. Pak je to už brnkačka.
V. coerulea po přesazení a V. trikolor var. suavis po přesazení valí kořeny silné jako můj prst.
Před časem jsem náhodně získal jednu rostlinu Vandy, následně jsem si dvě nekvetoucí koupil. S jejich pěstováním tedy nemám zatím žádné zkušenosti. Rostliny jsem zasadil do velmi hrubého substrátu a plánuji je přes léto mít venku (pod stromem, kryté před deštěm) a v zimě na severním okně a přisvětlovat.
Rád bych se ale zeptal na to, kdy rostliny přemístit z venku dovnitř. Denní teploty jsou stále okolo 20 st., noční teploty ale již klesají i k 10 st. Není to pro Vandy málo?
Děkuji
Rád bych se ale zeptal na to, kdy rostliny přemístit z venku dovnitř. Denní teploty jsou stále okolo 20 st., noční teploty ale již klesají i k 10 st. Není to pro Vandy málo?
Děkuji
Domů pokud to bude klesat pod 10°C. Přes zimu je mám zcela běžně v noci mezi 10-12°C.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Jak pro kterou. Třeba tricolor a coerulea snesou i větší pokles teplot. Pro hybridy s větším podílem V. sanderiana je to už málo.pytlak01 píše:Před časem jsem náhodně získal jednu rostlinu Vandy, následně jsem si dvě nekvetoucí koupil. S jejich pěstováním tedy nemám zatím žádné zkušenosti. Rostliny jsem zasadil do velmi hrubého substrátu a plánuji je přes léto mít venku (pod stromem, kryté před deštěm) a v zimě na severním okně a přisvětlovat.
Děkuji
Tak tentokrát moc pravdy nemáte. Speciálně kříženci filipínských Vand jsou pod Vandathe a jednu jsem měl a to Patricia Low dokud mi ji nezničil škůdce. Byla ve stejném prostředí a chladu rostla a kvetla zcela pravidelně. Měl jsem ji tak téměř 10 let.Paphio píše:Jak pro kterou. Třeba tricolor a coerulea snesou i větší pokles teplot. Pro hybridy s větším podílem V. sanderiana je to už málo.pytlak01 píše:Před časem jsem náhodně získal jednu rostlinu Vandy, následně jsem si dvě nekvetoucí koupil. S jejich pěstováním tedy nemám zatím žádné zkušenosti. Rostliny jsem zasadil do velmi hrubého substrátu a plánuji je přes léto mít venku (pod stromem, kryté před deštěm) a v zimě na severním okně a přisvětlovat.
Děkuji