Pleione

Coelogyne, Dendrochilum, Pleione
Odpovědět
marťan
Kontaktovat uživatele:

Re: Pleione

Příspěvek od marťan »

to karel_t ...moc pěkný kytky a fotky... :!: gratulace... :P
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

karel_t píše:Evo, jestli myslíte tu yunnanensis, tak na tu je ještě čas. U mne kvetou tak v polovině května. Jinak pořád je ještě dost času na téměř všechny jarní druhy. Moje kytky jsou většinou teprve ve fázi nalévání puků, nebo vystrkování poupat. Kvete mi teprve tak 5% kytek.

Karle, děkuji za info, to jsem nevěděla, musím nastudovat víc informací. A není tedy chyba, že začínají růst listy ? myslela jsem, že jarní mají nejdřív květ a teprve potom začínají růst listy.. ;)
karel_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karel_t »

No, pokud se Vám již zelenají listy, tak to už tedy asi nepokvetou :( . To jste je tedy asi opravdu přerychlila. Já mám zatím zelené listy jen na podzimních. Jinak můžete mít i u jarních listy spolu s květy, ale nejdříve se vyvine poupě a až potom list (až na výjimky).
K.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

chybama se člověk učí. V těch velkých mrazech jsem je z dílny dala do skleníku, aby nezmrzly. A březnové teploty tedy udělaly své. Zřejmě jsem je měla nechat v dílně, i když tam bylo okolo nuly. :( Tak příští rok si dám větší pozor, respektive nebudu se je snažit rozmazlovat.
Lubos

Příspěvek od Lubos »

karel_t píše:
Lubos píše:...Je jedina ktoru "mucim" v chladnicke prave pre konstantnu teplotu a moznost jej riadeneho zvysovania a stabilnu, relativne nizku vlhkost...

To je teda na mne moc vědecké. :lol: A ty ostatní "mučíte" kde?
Moje forrestky lednici v životě neviděly: 1) žena by mne asi zabila a 2) asi by se tam nevešly. Ne vážně, kolísání teplot jim opravdu nevadí. Já mám na zimovišti od (-2°C) 0°C do +6°C, podle toho, jaké je venku počasí. Nakvétat začínají postupně od okamžiku, kdy teploty jsou stabilně nad +6°C. V podstatě je mám od února zasazené a nechám je, ať se děje vůle Páně.
K.

Na mieste kde zimujem ostatne je az 97 % vlhkost. Preto som ju mal v chladnicke.
Lubos

Příspěvek od Lubos »

Tato kraska mi vykvitla s menovkou Pl. aurita "Red purple" :D
Asi ju budem volat radsej Zuzana :D :D :D
Přílohy
pl aurita red purple.jpg
aurita .jpg
Lubos

Příspěvek od Lubos »

.. a este grandiflora aj s pavukom ;)
Přílohy
pl grandiflora.jpg
karel_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karel_t »

Luboši, obě rostliny jsou pěkné, nicméně ani jedna není ta za kterou se vydávají :D . Obě to jsou P. x barbarae, ale jak říkám, moc hezké.
K.
Lubos

Příspěvek od Lubos »

karel_t píše:Luboši, obě rostliny jsou pěkné, nicméně ani jedna není ta za kterou se vydávají :D . Obě to jsou P. x barbarae, ale jak říkám, moc hezké.
K.

Tusil som, ze nieco nesedi... Takze nie Zuzany ale Barborky :D :D :D
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

taky mi konecne vykvetla neznama pleione. je to formosana? prijde mi nejaka divna :-)) http://luludi.rajce.idnes.cz/orchideje_ ... 070522.jpg http://luludi.rajce.idnes.cz/orchideje_ ... 070520.jpg
Odpovědět