Coelogyne cristata
Re: Coelogyne cristata
Tak ji dávám ještě jednou. Rozkvetlo dalších pár poupat ale letos to prostě není ono.
Dostala jsem od jedné moc hodné mladé paní (Mencelu)
tuto krásnou rostlinu, jsem tak šťastná , ale zároveň se bojím abych ji zase neulila, už se mi to jednou povedlo
. Přečetla jsem celé vlákno už asi dvakrát, ale přesto poprosím , mám už ji zalévat trochu častěji ? Poprvé jsem ji zalila asi po 14dnech co mi přišla a po týdnu je substrát proschlý(mám tam špejli), bojím se jestli ještě není brzo na častější zálivku,pořád pozoruji pahlízy, taky jsem ji venčila když bylo hezky..prosím o radu

Apolenka ji zalévá po celý rok, ale Mencelu mi psala , že přes zimu tak za tři týdny..tak bojim, bojim

Apolenka ji zalévá po celý rok, ale Mencelu mi psala , že přes zimu tak za tři týdny..tak bojim, bojim
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Dost podle podmínek a stavu. Už asi začne růst intenzivněji, tak i úměrně zvýšit zálivku.
Rostlina na fotce ale přesušením rozhodně netrpí. Znatelněji zvyšovat zálivku než doposud nepotřebuje. Kromě vlhkosti substrátu je dobré přihlédnout i k napětí, zejména zadních pahlíz. Tyhle jsou plné vody.
Rostlina na fotce ale přesušením rozhodně netrpí. Znatelněji zvyšovat zálivku než doposud nepotřebuje. Kromě vlhkosti substrátu je dobré přihlédnout i k napětí, zejména zadních pahlíz. Tyhle jsou plné vody.
Mílo děkuji moc 
Ja môžem za seba napísať, že u mňa táto kráska obdobie kľudu čo sa týka zálievky nemá. Zalievam ju pravidelne počas celého roka. V lete samozrejme častejšie a v zime to vychádza raz za dva týždne.
Tá Tvoja vyzerá vo veľmi dobrej kondícii
Tá Tvoja vyzerá vo veľmi dobrej kondícii
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Moc bohaté kvetení letos nebude, ale každý kvítek dobrý
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
Ona je pěkná i s jedním květem
Nádherný kvítek.
je to neobyčejně krásný květ a opravdu mi stačí 1..snad se také dočkám..
Moc hezká! Já mám mega rostlinu, ale žádný květ.... budu jí muset dělit, což bude docela oříšek....