Vanda
- Ivca.stechmullerova
Re: Vanda
Ahoj Zdeničko, děkuji pa Ivča
hanka2 píše:Taky zase kveteme V.coeruela x V. Mimi Palmer.
Tak tuto Vandu jsem si dovezla od Luda, neodolala jsem a mám ještě jednu, obě jsou již v květináčích...dle Míry pěstuji ostatní a daří se jim velice dobře. Tímto chci Mírovi poděkovat za radu......Věra
Pokud má člověk alespoň dvě Vandy tak v sezoně stále nějaká kvete. Mě se pravidelně střídají modrá a purpurová hybr.
Nyní tomu je rok kdy jsem se pokoušel zakořenit vrcholový řízek modrého "nerostu" Blue Magic. Nakonec se to podařilo a řízek se po téměř chcípnutí dostává do kondice. Začal jsem mu ohýbat kořen do přijatelné polohy. U silných kořenů Vand je to obtížné i po namočení.
Nyní tomu je rok kdy jsem se pokoušel zakořenit vrcholový řízek modrého "nerostu" Blue Magic. Nakonec se to podařilo a řízek se po téměř chcípnutí dostává do kondice. Začal jsem mu ohýbat kořen do přijatelné polohy. U silných kořenů Vand je to obtížné i po namočení.
To je skvelé, že sa Vanda chytila 
Ale s tým ohýbaním koreňov to nebude tak jednoduché ...
Všimol som si, že korene mojím orchideám rastú "preč od svetla" (proste na opačnú stranu). Ak chcete byť "úspešný" v ohnutí toho koreňa, otočte celú rastlinu koreňom smerom k oknu. Inak si ďalej porastie pôvodným smerom a nepomôže Vám ani ten drôt
Všimol som si, že korene mojím orchideám rastú "preč od svetla" (proste na opačnú stranu). Ak chcete byť "úspešný" v ohnutí toho koreňa, otočte celú rastlinu koreňom smerom k oknu. Inak si ďalej porastie pôvodným smerom a nepomôže Vám ani ten drôt
cheron píše:To je skvelé, že sa Vanda chytila
Už jsem to udělal. U mě rostl směrem k nasákavé podložce která je dlouho vlhká tedy spíše za vlhkostí i když na sever to bylo také. Nechtěl jsem ale zdecimovanou rostlinu s rašícím kořenem hned otáčet. Nyní už je ok tak jsem přistoupil k ohnutí a otočení.