v rozkvětu
Restrepia
Re: Restrepia
Restrepia cuprea
a takhle to končí
...
co je to EV?
Pokus o seriál, bohužel se mi nepodařilo to dostat k sobě
...
a takhle to končí
co je to EV?
Pokus o seriál, bohužel se mi nepodařilo to dostat k sobě
Naposledy upravil(a) Honza.S dne ned 11. lis 2012 18:19:19, celkem upraveno 1 x.
Krásný druh s výjimečnou barvou 
Je to opravdu atraktivní druh. Víc se mi líbí sekce Pleurothallopsis, ale tahle je opravdu líbivá (do sekce Pleurothallopsis patří kupříkladu Pavlova mendozae).
Hm...Honzo snažím se ten příspěvek vymazat,abys to měl v kupě, ale nejde to (někdy joo,někdy nee,třeba poradí Pavel....
EV- expozice-máš to přeexponovaný,musíš ubrat ISO,nebo čas,pokud nechceš hýbat s clonou...
srry.
marťan
EV- expozice-máš to přeexponovaný,musíš ubrat ISO,nebo čas,pokud nechceš hýbat s clonou...
srry.
marťan
Naposledy upravil(a) marťan dne ned 11. lis 2012 20:11:52, celkem upraveno 2 x.
Honza.S píše:Restrepia cuprea
a takhle to končí...
co je to EV?
Pokus o seriál, bohužel se mi nepodařilo to dostat k sobě![]()
...
Expoziční hodnota
Na reči ma fascinuje to množstvo výrazov pre veci, ktoré neexistujú. Napríklad pravda, sloboda, spravodlivosť,...
marťan píše:EV- expozice-máš to přeexponovaný,musíš ubrat ISO,nebo čas,pokud nechceš hýbat s clonou...
srry.
marťan
To byl takový blbý pokus o žert. A to už jsem ubral EV v Zoneru.
Hledám vhodný expoziční režim u těch nejmenších potvor (asi z 5možností - Olympus E330). Přitom mám pocit, že to bylo skoro ideální světlo. Takže jsem měl asi zvolit jiný exp.režim nebo manuální korekci. Má na to asi vliv to černé pozadí?!
Honza.S píše:marťan píše:EV- expozice-máš to přeexponovaný,musíš ubrat ISO,nebo čas,pokud nechceš hýbat s clonou...
srry.
marťan
To byl takový blbý pokus o žert. A to už jsem ubral EV v Zoneru.
Hledám vhodný expoziční režim u těch nejmenších potvor (asi z 5možností - Olympus E330). Přitom mám pocit, že to bylo skoro ideální světlo. Takže jsem měl asi zvolit jiný exp.režim nebo manuální korekci. Má na to asi vliv to černé pozadí?!
Zásadně to řeším manuálně.Nafotím fotky různými clonami a expozicí,pak na to kouknu v PC, naseru se ,smažu to,a jdu fotit znovu...
Opět malé porovnání dvou druhů Restrepií. Je to Restrepia brachypus a Restrepia guttulata.
Květy jsem nestříhal, protože jsem byl častován, že jsem barbar.
Takto se to ale fotí blbě, protože naaranžovaní těchto dvou květů, aby byly vedle sebe ve stejné vzdálenosti od objektivu, je velmi těžké a vyžaduje to i oběti (květ u Restrepia sanguinea jsem při manipulaci ulomil.
)
Květy jsem nestříhal, protože jsem byl častován, že jsem barbar.
Takto se to ale fotí blbě, protože naaranžovaní těchto dvou květů, aby byly vedle sebe ve stejné vzdálenosti od objektivu, je velmi těžké a vyžaduje to i oběti (květ u Restrepia sanguinea jsem při manipulaci ulomil.