Pleione

Coelogyne, Dendrochilum, Pleione
Odpovědět
karel_t
Kontaktovat uživatele:

Re: Pleione

Příspěvek od karel_t »

Lubos píše:
karel_t píše:Lubosi, vypadá spíše jako P. Vesuvius.
K.

Urobil som porovnavacie foto - vlavo je Vesuvius

No, řekl bych, že nejsme daleko od pravdy ... bude to Vesuvius, nebo něco velmi podobného. Atakoval bych prodejce, ať kápne božskou ...

Jinak Vám to kvete pěkně. U mne to bude ještě nějaký čas trvat. Stále dokvétají humilisky a začínají další a další forrestii. Držím rostliny do 10°C, což má za následek delší dobu nakvétání, ale zároveň vede k delší době kvetení (humilis kvetou již více než měsíc). Nevím, jak na Slovensku, ale tady je k tomu perfektní počasí.
K.
Lubos

Příspěvek od Lubos »

karel_t píše:
Lubos píše:
karel_t píše:Lubosi, vypadá spíše jako P. Vesuvius.
K.

Urobil som porovnavacie foto - vlavo je Vesuvius

No, řekl bych, že nejsme daleko od pravdy ... bude to Vesuvius, nebo něco velmi podobného. Atakoval bych prodejce, ať kápne božskou ...

Jinak Vám to kvete pěkně. U mne to bude ještě nějaký čas trvat. Stále dokvétají humilisky a začínají další a další forrestii. Držím rostliny do 10°C, což má za následek delší dobu nakvétání, ale zároveň vede k delší době kvetení (humilis kvetou již více než měsíc). Nevím, jak na Slovensku, ale tady je k tomu perfektní počasí.
K.

Ja mam podmienky skor na jesenne a skore jarne, pripadne tie, co znesu s pukmi vyssie teploty. Byvam v Bratislave a uz pred dvomi tyzdnami sme mali 6 dni kedy bola teplota od 20 - 23 °C. Dnes je tiez 23. Na prelome aprila a maja mame bezne tridsiatky. Hybridy a formosany to znasaju vacsinou dobre, maju potom dlhsie vegetacne obdobie a robia velke, dobre vyzrete pahluzy. Botanicke druhy zvyknute kvitnut neskor to znasaju zle.
Az na vynimky (ako ta hnusoba forrestka) su to velmi vdacne rastliny. Mam z nich velku radost :D :D :D :P
karel_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karel_t »

Hnusoba :?: Podle mne je problém vždy s vlhkostí. Na vyšší teplotě (pokud nepřesáhne +15°C) úhyn poupat moc nezáleží. Letos mi dokonce poupata přemrzla a 90% to přežilo.
Zde nějaké dnešní fotky:
Přílohy
Eige 'Snowflake'
Eige 'Snowflake'
Kituro 'Sulphur'
Kituro 'Sulphur'
Lhasa 'Blushes'
Lhasa 'Blushes'
Hnusoba forrestka
Hnusoba forrestka
Sharon Ann Winter 'Marsch Owl'
Sharon Ann Winter 'Marsch Owl'
Lubos

Příspěvek od Lubos »

Lubos píše:Priznavam aj neuspech :( . Tento rok mi to nevyslo :(

... celu zimu bola v chladnicke pri konstantnych podmienkach. Puky sa zacali krasne vyvijat a v tejto velkosti zacali hnednut.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Já fakt nemám slov. Jsem z nich vždycky v úžasu. :shock: :shock: :shock:
karel_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karel_t »

Luboši, pěstoval jste je již vloni, nebo jsou nové? Někdy se stává, že rostliny potratí poupata vlivem změny prostředí (transport, různá teplota na poště a pod.).
K.
Lubos

Příspěvek od Lubos »

karel_t píše:Luboši, pěstoval jste je již vloni, nebo jsou nové? Někdy se stává, že rostliny potratí poupata vlivem změny prostředí (transport, různá teplota na poště a pod.).
K.

Mam ju dva roky, toto bol prvy pokus na kvitnutie... :( Je jedina ktoru "mucim" v chladnicke prave pre konstantnu teplotu a moznost jej riadeneho zvysovania a stabilnu, relativne nizku vlhkost.
Mozno ze ked tento rok viac zosilnie, buduci rok bude poslusnejsia. ;)
karel_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karel_t »

Lubos píše:...Je jedina ktoru "mucim" v chladnicke prave pre konstantnu teplotu a moznost jej riadeneho zvysovania a stabilnu, relativne nizku vlhkost...

To je teda na mne moc vědecké. :lol: A ty ostatní "mučíte" kde?
Moje forrestky lednici v životě neviděly: 1) žena by mne asi zabila a 2) asi by se tam nevešly. Ne vážně, kolísání teplot jim opravdu nevadí. Já mám na zimovišti od (-2°C) 0°C do +6°C, podle toho, jaké je venku počasí. Nakvétat začínají postupně od okamžiku, kdy teploty jsou stabilně nad +6°C. V podstatě je mám od února zasazené a nechám je, ať se děje vůle Páně.
K.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Karle, jsou naprosto úchvatné. Mě ty moje jarní také nekvetly, ale zřejmě to bude tím, že jsou vlastně nové. Nebo vysokou teplotou ve skleníku v březnu.
Každopádně všechny rostou, tak si počkám na příští rok.
karel_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karel_t »

Evo, jestli myslíte tu yunnanensis, tak na tu je ještě čas. U mne kvetou tak v polovině května. Jinak pořád je ještě dost času na téměř všechny jarní druhy. Moje kytky jsou většinou teprve ve fázi nalévání puků, nebo vystrkování poupat. Kvete mi teprve tak 5% kytek.
Odpovědět