olaw píše:Je to pomíjivá krása. Květy rosnatek vydrží opravdu jen krátce, obzvlášť u
Drosery madagaskariensis.
Mnohem atraktivnější květy mají tučnice.
Bublinatky zase květy více podobné orchidejím. Některé bublinatky se rozrůstají po okolních květináčích a tak se občas stane, že se objeví tam, kde by je člověk nečekal (má to výhodu, dá se takto relativně dobře množit

). Některé se ale ze svého příbytku dostat nemohou, jsou omezené tím, že rostou pouze ve vodě.

Na tuto rosnatku jsem obzvlášť zvědavej. Roste dobře, jen druh nevím, protože to je taky černý pasažér. Je to hlíznatá australská rosnatka, snad Drosera peltata, protože patří mezi ty běžnější. Je naprosto fotogenická.

No a nakonec láčkovka.
Nepenthes sibuyanensis.
Jarouši "jsi můj člověk"....fakt super sbírka, koukám také pěstuješ vše co je zelený....ta madagaskarka je mezi těmi sukulenty a Lithopsem vážně jako doma

Jó, skleníček je skleníček.....musím podobně chráněné pařeniště na zimu také vymyslet, ty všechny špirlice a mucholapky se už na jisto domů nevejdou
Tu bublinatku jižní pěstuješ v té velké lahvi, co je na druhé fotce?....jsou tam pěkně vidět ty plži, ty jsou užiteční, sežerou všechny řasy.
Droseru peltata je možné zaměnit jedině s jejím druhým poddruhem auriculatou, podle určovacího klíče se odlišují pouze tím, že D.peltata ssp.peltata má holé kališní lístky, kdežto D.peltata ssp.auriculata je má ochlupené, žlaznaté ....anebo obráceně , teď už nevím
to DejF.... jo naprosto souhlasím, já to myslel obecně, jak to v australské přírodě s jejich rozmnožovacím cyklem chodí.....semena mi spontálně vytváří pravidelně jen hrstka druhů trpaslíků - pulchela, pygmaea, a ericksonka, ale jelikož jsem je nikdy extra nestratifikoval, tak mám pocit, že nikdy nevzklíčily.....gemmy jsou jistota....jinak díky za pěkná makra těch tělísek, není snadné je takto zachytit .