Mexické laelie
Re: Mexické laelie
Ja osobne by som tým sýkorkam vstup do skleníku zakázal 
Mohl bych ty rostliny také přenést do ZZ ale tam mi loni poupata zahnila tak s nimi nechci hýbat. Já doufám, že to vydrží i takhle. Jsem asi trochu lenoch 
Tento rok držím skleník tochu teplejší a aj kvitnutie sa príliš neodkladá.
Už odkvitla L. eyermaniana, teraz kvitne gouldiana, začína furfuracea a niekoľko výhonov má L. autumnalis alba Ana Lilia:
A tiež hybrid L. anceps:
Zdraví Miro.
Už odkvitla L. eyermaniana, teraz kvitne gouldiana, začína furfuracea a niekoľko výhonov má L. autumnalis alba Ana Lilia:
A tiež hybrid L. anceps:
Zdraví Miro.
Alba super!
Mě pokvete L. anceps za několik dní. Kvůli Dendrobium senile mám vše tepleji než obvykle
Mě pokvete L. anceps za několik dní. Kvůli Dendrobium senile mám vše tepleji než obvykle
Ana Lilia je fantastická !
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Taky mi kvete, ale pokouším se o křížení. Je to velmi obtížné, netvoří semena ani sama.
Zdenka píše:Premiérový květ Laelia gouldiana od Paphia:
Je nádherná!!! Mám ji také od Paphia. Letos nasadila poprvé květní stvol a tak jsem se těšil na tu nádheru, kterou považuji mezi Mexickými Laeliemi za jednu z nejhezčích. Vždy na podzim se mi ale do ZZ nastěhuje několik velkých zelených žravých sarančat. Bohužel než jsem je objevil a zlikvidoval tak něco ožrala a také zkonzumovala květní stvol L. gouldiana. Sežrala poupata a zbyl jen pahýl mezi listy. Tak snad za rok
Záruba: U vás má asi lepší podmínky, já musela počkat tři roky, než se odhodlala. Tedy loni už stvol zkusila, ale uschlo to. Ale je opravdu tak krásná, jak jsem doufala, jsem z ní nadšená.