Stanhopea

Gongora, Lycaste, Maxillaria, Paphinia, Stanhopea ...
Odpovědět
lukas.kresina

Re: Stanhopea

Příspěvek od lukas.kresina »

Bersekr: Celá tahle diskuse kolem pozadí začala v tématu Masdevallia - foto. A přesně o tom, co vidíš, píšu v příspěvku z 8. 10. 10:18:05.
Lukáš Křesina
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Moje srdce orchideáře mě furt říká že tyhle různý fotky s jakýmkoliv(falešným) pozadím a ještě jen květu –se mě nelíbí a jsou k ničemu-pardon.Já nevím jaký na to máte ostatní názor.Já chci :) prostě čitatelný fotky(beru i hadici na dlažbě ve skleníku)-kde můžu vidět celou rostlinu jak vypadá-trošku kde žije,uvidím substrát i jestli je navázaná a jak atd….Na fotkách se dají vyčíst různý věci někdy i o pěstiteli ;) . V tomto mám odlišný názor od fotografů.Květ je momentální stav potěší-pravda ale důležitější je jestli se kytce daří jak vypadá celkově .Z té fotky se můžu poučit nebo opak..............může to být výstrahou.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

HAKI píše:Moje srdce orchideáře mě furt říká že tyhle různý fotky s jakýmkoliv(falešným) pozadím a ještě jen květu –se mě nelíbí a jsou k ničemu-pardon.Já nevím jaký na to máte ostatní názor.Já chci :) prostě čitatelný fotky(beru i hadici na dlažbě ve skleníku)-kde můžu vidět celou rostlinu jak vypadá-trošku kde žije,uvidím substrát i jestli je navázaná a jak atd….Na fotkách se dají vyčíst různý věci někdy i o pěstiteli ;) . V tomto mám odlišný názor od fotografů.Květ je momentální stav potěší-pravda ale důležitější je jestli se kytce daří jak vypadá celkově .Z té fotky se můžu poučit nebo opak..............může to být výstrahou.

Naprosto s tím souhlasím. Fotografie by především měla co nejvíce odpovídat skutečnosti. Stále se přimlouvám za foto celé rostliny a nejen květu, aby si tak člověk mohl udělat celkovou představu. Tady nejde o umění, ale o co nejvěrohodnější přiblížení rostlin a květů ostatním pěstitelům (i s hadicí na dlažbě :lol: ).
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
marťan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marťan »

Fotografie jsou buďto dobré,nebo ne.Je jedno,jestli je na nich detail květu,nebo habitus .Oboje dvoje tam být prostě nemůže.
Naštěstí tady v poslední době těch dobrých fotek přibývá... :mrgreen:
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

marťan píše:Fotografie jsou buďto dobré,nebo ne.Je jedno,jestli je na nich detail květu,nebo habitus .Oboje dvoje tam být prostě nemůže.
Naštěstí tady v poslední době těch dobrých fotek přibývá... :mrgreen:

To je mi jasné, vždyť se může dát fotek několik.
bersekr

Příspěvek od bersekr »

lukas.kresina píše:Bersekr: Celá tahle diskuse kolem pozadí začala v tématu Masdevallia - foto. A přesně o tom, co vidíš, píšu v příspěvku z 8. 10. 10:18:05.
Lukáš Křesina

k tej teme som sa dostal az neskor, ked som ju videl, som pochopil, takze sa ospravedlnujem, ale aj tak je dobre, ze to rozoberate
Na reči ma fascinuje to množstvo výrazov pre veci, ktoré neexistujú. Napríklad pravda, sloboda, spravodlivosť,...
kajmii
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajmii »

No pokud jde o mě, je mi úplně jedno jestli je fotka mázlá, jestli je v pozadí televize, nebo je fotka ořízlá...Já si hlavně chci v tématu o kytkách číst o kytkách. Až si budu chtít číst o fotkách, navštívím fotoforum (nemyslím příslušný vlákno, to je samozřejmě v pořádku a užitečný). Vždyť těch uměleckejch fotografií je plnej internet. Na druhou stranu ve plným skleníku se fotí těžko tak, aby vynikly květy a nerušilo všechno kolem...
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Tak teď to Lucka rozsekla a má naprostou pravdu. Toto fórum je o orchidejích a tím směrem by mělo i směřovat.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

olaw píše:Tak teď to Lucka rozsekla a má naprostou pravdu. Toto fórum je o orchidejích a tím směrem by mělo i směřovat.

Také to tak vidím ;)
bersekr

Příspěvek od bersekr »

to je pravda, ale zase sa tu fatky davaju v dost velkom pocte a myslim, ze kazdy, co nieco robi, tak sa rad v tom zlepsi a fotky s orchideami suvisia, ta ako ine temy, ktore sa ich primo nedotykaju, ale sa tu rozoberaju.
Na reči ma fascinuje to množstvo výrazov pre veci, ktoré neexistujú. Napríklad pravda, sloboda, spravodlivosť,...
Odpovědět