FOTKY PODLE NÁLADY
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Re: FOTKY PODLE NÁLADY
Když jsem chtěla kouset tohoto kapradí od pěstitele-bylo mě řečeno že je to strašnej nezmar -rychle rostoucí potvora.Byla to pravda.Postupně jsem ho vyšoupla dolu do sklepa v zimní zahradě. Co tam dělá jsem vyfotila
možná by tam šlo ještě něco jiného -jen nevím jaká rostlina.Nevíte někdo ?Ještě pro zasmání .Když u mě byli na čumendě sousedi , stále koukali do sklepa.Orchideje ani nevnímali.
Haki...není trochu škoda toho krásně chlazeného sklípku jen pro toto jediné, byť majestátně rostoucí kapradí? Co takhle zkusit ho osázet špalíčky s nějakými orchidejemi z vysokých poloh mlžných pralesů? 
HAKI píše:Tak tommy konec srandiček -to moje Anthurium na akátu si dělá co chce.Vytlačilo další kartáček a kuličky nikdetommy píše:Kuličky budou, narostou na tom kartáčkuHAKI píše:Místo kuliček plodenství má takový kartáček.. Myslím, že všechna anturia mají dužnaté plody.
T.no
![]()
A fotečka.
Ohledně těch botanických Antůrií...u vás kdo je pěstujete ve skleníku či ZZ se to díky větším nočním poklesům trochu zpozdí, mám na mysli dozrávání těch barevných dužnatých bobulek (plodů), v paludáriu kde noční teploty neklesají pod 19st.C se objevují zralé bobulky od kvetení, což je právě ten stav rýhování na šištici, tak do doby okolo 3-4 týdnů .HAKI píše:Včera jsem koukala že už začínají kvést .............
Ten stav vyfocený během února , není již základem bobulí, ale teprve vlastně jakýmsi nedokonalým květenstvím, alespoň tak jsem se to dočetl. Také mi dříve bylo vždy divné, že poté co dorostl šlahoun s budoucí tvořící se palicí na konci, jsem vždy již jen poté zaregistroval načervenalé něco, které se jen postupně nadouvalo v jednotlivé rozrůzněné bobulky, a nikdy jsem neviděl něco co tomu logicky mělo předcházet, tedy samotné květy
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
I o tom jsem chvilku Romčo uvažovala . Dole je sice nižší teplota ,nevýhodou je v zimě méně světla, stálé vlhko 90% To vlhko se mě moc nezdálo. Nemění se to moc ani když jsem použila větrák. Jedna nevýhoda je , že není pohodlný přístup do sklepa. Netuším jaký rostliny by moje podmínky tolerovaly –třeba by se mohly plazit po stěnách- občas si nerozumím –ale to by se mě zrovna líbilo.Romča píše: Co takhle zkusit ho osázet špalíčky s nějakými orchidejemi z vysokých poloh mlžných pralesů?
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Dík že jsi se ozval-píšu ti sem- viewtopic.php?f=17&t=1232&p=45165#p45165Romča píše:
Ohledně těch botanických Antůrií...
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Vyfoceno dnes v Tescu květinářství .Jen mě napadlo oni se ještě prodávají …………….
naschvál jsem se vrátila a vyfotila .Je to trošku nešikovná fotka přes sklo –uznávám .Ale co to dělalo z lidma- je to je nááádhera koukněte na ty barvy.
a ta cena-to neřekl nikdo .Tedy alespoň po tu dobu co jsem fotila.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nádhera
dneska jsem v Brně viděl i fialovej
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
Já čekám na ty fosforeskující. Ten musím mít. Dokavaď faleňák nebude v noci svítit, tak to nepěstuju.
Řeknu vám, že teda vlákno je nazváno v tomto případě správně a nálada je z toho tedy blbá.

Řeknu vám, že teda vlákno je nazváno v tomto případě správně a nálada je z toho tedy blbá.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Proč blbá
Mě ta fotka naplňuje optimismem. Aspoň existuje nějaká orchidej, kterou mít nemusím
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
- orchidejky
Já jsem si ho koupil s posledním odkvétajícím květem a už se těším na nové modré květypavelheger píše:Proč blbáMě ta fotka naplňuje optimismem. Aspoň existuje nějaká orchidej, kterou mít nemusím
![]()
![]()
![]()
Hezký den
Pavel
Hezký den s orchidejemi
http://orchidejky.rajce.idnes.cz/?sort=createDate
https://www.facebook.com/Oranzerie.Kacina/
http://orchidejky.rajce.idnes.cz/?sort=createDate
https://www.facebook.com/Oranzerie.Kacina/