Zimní zahrada
Re: Zimní zahrada
Pavle,asi neměli na mysli ditherm,ale obyčejné sklo,pak by to sedělo,ne...

-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Marťane, asi máš pravdu. ale logika takového přemýšlení mi potom uniká. Stěny udělat z izolačních dvojskel a střechu jednoduchou??? To by mohl navrhnout opravdu jen skutečný "profík"
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
Díky za Vaše postřehy ohledně střechy sklo x polykarbonát. Je vidět, co člověk, to názor. Je to zajímavé, protože zrovna dneska jsem mluvila s pracovníkem jedné firmy dodávající ZZ a ptala jse na možnost střechy z polykarbonátu a bylo mi řečeno, že oni dodávají ZZ výhradně se skleněnou střechou, protože sklo má lepší izolaci, polykarbonát degraduje zářením a žloutne atp. Jsem zvědavá, až přijde nabídka, aby mě to nepoložilo na záda.
Každý si prostě obhajuje to, s čím pracuje a ty si pak, člověče, srovnej priority a vyber. Zajímalo by mě, jak vypadá střecha z polykarb. u ZZ po dejme tomu 5 - 10 letech.
Každý si prostě obhajuje to, s čím pracuje a ty si pak, člověče, srovnej priority a vyber. Zajímalo by mě, jak vypadá střecha z polykarb. u ZZ po dejme tomu 5 - 10 letech.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Moje ZZ bude za pár týdnů slavit 3. narozeniny a zatím si dovolím tvrdit, že polykarbonát zůstává čirý a nepoškozený. Na druhou stranu občas někde narazím na starší a tam už ta léta jsou na první pohled vidět. Nevím jak se za posledních řekněme 10 let změnila technologie výroby a hlavně ochrana před UV. Možná, že vývojáři za tu dobu nějakou práci odvedli a polykarbonát dnes neztrácí svoje mechanické vlastnosti tak rychle, jak tomu bylo v minulosti. Ale to opravdu netuším.
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
V dnešní době vyhrává jednoznačně polykarbonát ale dříve se dávalo na střechy sklo o síle 5mm. Sklo se za čas přepalovalo sluníčkem a křehlo. Pak stačila větší kroupa a byl tanec (to i u polykarbonátu ale tam je záruka 10 let na kroupy nikoliv pimpongové míčky) u skla také stačilo, když si potom dětičky pohráli s balonem. Mně 5mm sklo po cca 8 letech na přední stěně rozbila dezorientovaná kočka je ale pravda, že tabule měla rozměr 1000 x1700mm.
Já mám na zahradě na skleníku taky 5mm skla a na střeše jsou už 2 prasklá a ani nevím od čeho. Je asi 7 roků starý. Polykarbonát na ZZ mám takovýto: Lexan Thermoclear 25mm, U=1,4W/Km2.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Lepších tepelných vlastností u skla lze dosáhnout snadno, levně. Rozdíl v ceně základního ditermu (to se snad už ani nedělá) a dnešních 1,1 koeficientem je minimální. Jedná se tam zejména o použití jednoho ze skel s pokovenou vrstvou, také napuštění argonem. Dnes je možné mít i lepší výsledky, to je ale už složitější. Polykarbonát s tak nízkými tepelnými ztrátami by musel mít snad deset centimetrů.
Na střechu by se mělo dávat do ditermů vrchní sklo speciální, s větší pevností. Nikdy jsem nezjišťoval přesně co stojí, vždy jsem byl ujištěn, že moc.
Na střechu by se mělo dávat do ditermů vrchní sklo speciální, s větší pevností. Nikdy jsem nezjišťoval přesně co stojí, vždy jsem byl ujištěn, že moc.
Když jsem napsal, že polykarbonát má lepší tepelně izolační vlastnosti, vycházel jsem z porovnání s jednoduchým sklem, nikoli dvojsklem. Jen na vysvětlenou
. Tedy doufám, že to platí, nebo i jednoduché sklo vychází líp?
T.
T.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tommy, v porovnání s jednoduchým sklem je polykarbonát co do izolačních schopností jednoznačně lepší. O tom není sporu.
Znovu bych ale zopakoval (nebo možná doplnil), že zimní zahrady se dnes staví jako tak trochu luxusní doplněk a podle toho vypadá i jejich konstrukce. Je nesmysl použít na střechu ZZ obyčejné jednoduché sklo, když jsou stěny z izolačních dvojskel. Stejně tak (jak napsal Míla) se jako horní vrstva používá tvrzené bezpečnostní sklo. Toto je třeba považovat za samozřejmost. Dodavatele je ale třeba kontrolovat , aby tam přece jen nakonec nedali to co tam nepatří.
Hezký den
Pavel
Znovu bych ale zopakoval (nebo možná doplnil), že zimní zahrady se dnes staví jako tak trochu luxusní doplněk a podle toho vypadá i jejich konstrukce. Je nesmysl použít na střechu ZZ obyčejné jednoduché sklo, když jsou stěny z izolačních dvojskel. Stejně tak (jak napsal Míla) se jako horní vrstva používá tvrzené bezpečnostní sklo. Toto je třeba považovat za samozřejmost. Dodavatele je ale třeba kontrolovat , aby tam přece jen nakonec nedali to co tam nepatří.
Hezký den
Pavel
Hm, nějak mi nedošlo, že se tu mluví o zimní zahradě, a cpal jsem sem rozumy o sklenících... Sorry
.
T.
T.