Věra píše:Nádhera, oběma tleskám,až se dočkám to bude oslavy......závidím Radkovy ty krásné baly,jak to děláš,že je máš tak krásně zelené? Já to rosím, některé mi zhnědly,a vykvetly dokonce,ale orchideje v nich rostou.....Věra
Věra píše:Nádhera, oběma tleskám,až se dočkám to bude oslavy......závidím Radkovy ty krásné baly,jak to děláš,že je máš tak krásně zelené? Já to rosím, některé mi zhnědly,a vykvetly dokonce,ale orchideje v nich rostou.....Věra
Jednoduše, často rosím .
A jaký mech to vůbec je?
Nevím co je to za druh, ale roste běžně v každém lese. Sbírám ho na kamenech, kořenech nebo pařezech.
mě ten mech taky nechce růst ale je to jednoduché nemá rád přesychání. Každý den prostě nestíhám kytky ošetřovat. Tak jednou za tři dny. Tak jsem si postěžoval neorchidejářovi a ten říká "ty neznáš mech který vydrží měsíc nezalívaný a pak se zazelená. Vylez na střechu určitě nějaký najdeš" Tak jsem zapátral a možná to bude pro mne řešení. Musím vyzkoušet.
virens píše:mě ten mech taky nechce růst ale je to jednoduché nemá rád přesychání. Každý den prostě nestíhám kytky ošetřovat. Tak jednou za tři dny. Tak jsem si postěžoval neorchidejářovi a ten říká "ty neznáš mech který vydrží měsíc nezalívaný a pak se zazelená. Vylez na střechu určitě nějaký najdeš" Tak jsem zapátral a možná to bude pro mne řešení. Musím vyzkoušet.
Já taky neznám názvy těch mechů, ráda je dávám na ty bochánky,rostou mi i na mojí malé orchidejové zahrádce. Přinesla jsem je z lesa a jelikož mám pěknou stínovku a podél skleníku mi nezasvítí sluníčko, tak se jim tam daří. A o to mi jde mít doma takový malý lesík.....Věra
Hrají v tom důležitou roli teploty . Stačí jít s teplotou na 22°C a to se podaří v létě málo kdy a trvanlivost se prodlouží o 3-5 dní. Vím to podle přítele orchidejáře kterému vydržely květy Stanhopeí podstatně déle jak mě v bytě. Ale to už je hodně dávno.