Vanda
- Ivca.stechmullerova
Re: Vanda
[img]http://www.nahraj-obrazek.cz/di-5140810593716.png[/img]
Snad ted Ivča
Snad ted Ivča
- Ivca.stechmullerova
zdeno,upravovala jsi ty fotky nějak.Dala jsem to na BBC a ono mě to zase nevzalo tak jestli něco nedělám špatně.Potřebuji poradit s Vandama a neví jak to udělat.Přes mejla mě to jde a jinak né jsem z toho nešťastná pa Ivča.
Nijak jsem je neupravovala. Načetla a pak jsem okopírovala tu adresu BBC a sem vložila. Ukázal se ti ten obrázek už nakopírovaný? Musíš okopírovat BBC kód pod obrázkem, ne ten řádek nahoře. Bude mít jiný formát. Pojď na FB a zkusíme to přes chat, pomůžu ti. Pošli mi na FB na skupině Přátelé orchidejí nebo tam, kde jsi členem, zprávu.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Kytka je nějaká dehydrovaná. Nemá uhnilé kořeny? Vandy chtějí hodně světla, jižní nebo západní, od jara do podzimu přistíněné okno. Nemaj rády vodovodní vodu. Zdraví kořenů a dostatek světla je u nich primární předpoklad zdravého růstu.
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Kořeny nevypadají blbě, průser je že v tomto stavu se to pěstuje v bytě dost těžko. Správně se to musí doslova osprchovat jednou denně a to ideálně dvakrát v intervalu 5 - 30 minut, ale nehodí se voda z vodovodu. Chce to demi vodu nebo dešťovku.
Jak už tu psal Míra, Vandy se v bytě snáze pěstují v hrubém kůrovém substrátu a pak si člověk může dovolit i opatrnou zálivku.
Jak už tu psal Míra, Vandy se v bytě snáze pěstují v hrubém kůrovém substrátu a pak si člověk může dovolit i opatrnou zálivku.
- Ivca.stechmullerova
Ahoj Karlosi,jak ji mám zasadit do kury?Kořeny má 58cm dlouhé a takový květináč jsem neobjevila.Zdenička mě radila lignohumát roztok a postřikovat kořeny dokud nezačnou rašit nové pa Ivča
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Kytka sama řekne jak na tom je svým vzhledem. Pokud se ti podaří ji uzalévat v tomto stavu, což znamená aspoň jednou za dva dny pořádně osprchovat(nejlépe denně), nebo pomlžit kvalitní vodou, může fungovat a růst, ale z praktického hlediska to je těžké, protože ty vandy se v pěstírnách kde vyrostly zalévají nějak takto: http://www.rv-orchidworks.com/orchidtal ... ultana.jpg
Pro český trh marketů dodává asi nejvíce holandská firma anco: https://www.youtube.com/watch?v=fLubpr5c7Mc
Přisvětlují, vysoká vlhkost k tomu, vychytané roztoky hnojiv, a td a td. Doma trpí kytky nedostatkem světla, je třeba je mít přímo na parapetu u okna, ne někde metr od okna za záclonou. 50% vlhkost vzduchu jim celkem stačí.
Vodovodní voda zanáší listy a hlavně kořeny, které pak účinně nesají, což způsobuje postupné vadnutí kytky, ale je to proces který trvá dlouho, neprojeví se to hned.
Květináč se může perforovat a kořeny se pak prostrčí skrz díry a přirozeně visí dolů, což je podobné sázení do košíčků.
Jinou možností je kořeny sestřihnout aby se do květníku vešly. Bohužel z kytky okapává po zálivce voda a to je doma nepříjemné. V květníku by se po seřezání kořenů stejně vytvořily kořeny nové, ale kůru chce vylehčit polystyrenem tak 20 - 30%, nebo přidat i dřev. uhlí. To je asi nejpraktičtější metoda, ořezat kořeny, nechat zaschnout, nasadit do velmi hrubého substrátu a pěstovat přímo na okně. Vodu z podmisky po zálivce vylévat. Kořeny časem porostou i mimo květník....
Pro český trh marketů dodává asi nejvíce holandská firma anco: https://www.youtube.com/watch?v=fLubpr5c7Mc
Přisvětlují, vysoká vlhkost k tomu, vychytané roztoky hnojiv, a td a td. Doma trpí kytky nedostatkem světla, je třeba je mít přímo na parapetu u okna, ne někde metr od okna za záclonou. 50% vlhkost vzduchu jim celkem stačí.
Vodovodní voda zanáší listy a hlavně kořeny, které pak účinně nesají, což způsobuje postupné vadnutí kytky, ale je to proces který trvá dlouho, neprojeví se to hned.
Květináč se může perforovat a kořeny se pak prostrčí skrz díry a přirozeně visí dolů, což je podobné sázení do košíčků.
Jinou možností je kořeny sestřihnout aby se do květníku vešly. Bohužel z kytky okapává po zálivce voda a to je doma nepříjemné. V květníku by se po seřezání kořenů stejně vytvořily kořeny nové, ale kůru chce vylehčit polystyrenem tak 20 - 30%, nebo přidat i dřev. uhlí. To je asi nejpraktičtější metoda, ořezat kořeny, nechat zaschnout, nasadit do velmi hrubého substrátu a pěstovat přímo na okně. Vodu z podmisky po zálivce vylévat. Kořeny časem porostou i mimo květník....
je možné nějak u Vandy podpořit růst nových kořenů když už žádný nemá?....povedlo se mi u jedný kořeny oddělat ......