Coelogyne dayana

Coelogyne, Dendrochilum, Pleione
Odpovědět
Zdenka

Re: Coelogyne dayana

Příspěvek od Zdenka »

Krásné kvetení
zaruba

Příspěvek od zaruba »

hanka2: Parádní kvetení. Závidím Vám jak máte ještě malou kytku :P Nevím co si počnu s tou mojí metrovou "obludou". Mě zatím ještě spí. Řekl bych, že pokvete tak někdy v dubnu jako loni. Co s ní ale pak udělám to nevím. Asi ji přesadím a ještě rok nechám.
Myslím že udělá tak 20nových pahlíz a to už budu muset začít chodit do posilovny abych ji utáhnul. Láká mě ale představa třeba 20ti květních stvolů :lol:
Teta

Příspěvek od Teta »

Krasavice! :o
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

Hani, je to luxus ;-)
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Děkuji všem ;) zaruba,ona není zas tak malá,délka od pahlízy po konec listu je 70cm a květní stvol má 55cm..Já ji zatím dělit nebudu,počkám až zaplní květník a snad se dočkám i dvou stvolů najednou.To bych si moc přála :)
zaruba

Příspěvek od zaruba »

WP_20160124_003.jpg
WP_20160124_007.jpg
hanka2: Asi jsem se nepřesně vyjádřil-chtěl jsem říci malý trs. Proti tomu mému "koštěti" je to ale semenáček, což Vám závidím :P Dnes jsem tu svoji přesazoval i když by to bylo rozumnější až po odkvětu. Z květináče jsem ji dostal až po vystřihání nůžkami na plech. Dveřmi jsem nemohl projít, protože v rozpětí má dost přes metr. Kořeny jsem ale poškodil jen minimálně, takže v bohatosti květů ji to snad neovlivní. Zasadil jsem ji pouze do čistého mechu(toho svého), protože je velmi lehký a vzdušný. Spotřeboval jsem ho čtvrt vaničky a pak šla opět na zimoviště k stanhopejím. Příští rok bych na ní typoval tak 20nových pahlíz. To ji ještě nechám, ale pak ji budu muset rozdělit. Mám dlouhý zubatý kuchyňský nůž a ten na to asi bude optimální. Již jsem z ní dával část do zámeckého skleníku na Konopišti a vůbec jsem to nemohl odříznout.
Posílám snímek přesazené obludy :lol: Když ale kvete tak je úžasná a také myslím mám dost pěknou formu s nádherně prokresleným pyskem, viz. snímky dříve.
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

No páni :lol: to je opravdu trs jak blázen,kdybych viděla vaši fotku dřív,pochopila bych jak jste to myslel ;) Mám ji teprve rok a přirostly tři pahlízy,byla bych ráda,kdyby to tak i zůstalo,když vidím toho vašeho obra..
zaruba

Příspěvek od zaruba »

Hlavně ji nepřesazujte, jinak dopadnete za tři roky stejně :lol:
Teta

Příspěvek od Teta »

Tak to je tedy macek! :o
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

No právě proto se mi do toho nechce. Mám ještě větší trs, snad tu největší variantu. Už by se hodilo jí dělit. Vytvořit ještě jednoho obra mi příjde spíš děsné.
Odpovědět