Nanodes porpax

Brassavola, Cattleya, Encyclia, Epidendrum, Laelia, Rhyncholaelia, Sophronitis …
Odpovědět
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nanodes porpax

Příspěvek od olaw »

Je to krasavec Evi.
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

To je asi nejhezčí fotka téhle (pro mě bohužel ne tak zajímavé) kytičky co jsem viděl ;)
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Evo, možná bych ho vyvázal. Na kůře mu to moc sluší.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
orchidejky

radzak píše:Evo, možná bych ho vyvázal. Na kůře mu to moc sluší.
Bingo, to je to co mi na té fotce přišlo úplně jiné Eva je asi jediná která ho má v květináči, na všech fotkách je vždy vyvázané. Musím říct, že jsem zastáncem vyvázaných kytek, ale tohle se mi prostě ani nevím proč líbí. Tahle kytka mi vždycky přišla taková, jak to říct mdlá, ale podle téhle fotky bych si jí vzal, květy krásně vynikly, dokonce i ten květ zezadu vypadá fajn, otázkou je, jestli se mu v tom květináči líbí ale asi jo, když tak hezky kvete :mrgreen:
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

jj, díky za pochvaly a rady, příští rok ho asi vyvážu. Tohle v tom květináči jen tak sedí, ani tam není moc substrátu. Spíš jsem ho tam odložila a zapomněla :oops: a když začalo růst, tak jsem ho tam nechala.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

orchidejky píše:
radzak píše:Evo, možná bych ho vyvázal. Na kůře mu to moc sluší.
Bingo, to je to co mi na té fotce přišlo úplně jiné Eva je asi jediná která ho má v květináči, na všech fotkách je vždy vyvázané. Musím říct, že jsem zastáncem vyvázaných kytek, ale tohle se mi prostě ani nevím proč líbí. Tahle kytka mi vždycky přišla taková, jak to říct mdlá, ale podle téhle fotky bych si jí vzal, květy krásně vynikly, dokonce i ten květ zezadu vypadá fajn, otázkou je, jestli se mu v tom květináči líbí ale asi jo, když tak hezky kvete :mrgreen:
Je to jeden z běžnějších druhů, ale květy jsou moc pěkné. Při větším oslunění je celá rostlina krásně červená (teď je vybarvená ještě více, než na fotce).
Přílohy
Nanodes porpax - rostlina.JPG
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Teda Romane, jak ti může taková kráska přijít mdlá? 8-) Teda pokud máš opravdu tmavý typ, tak má nádhernou barvu a když je na rostlině víc květů, tak to vypadá, jako by byla poseta brouky. Je prostě suprová.
Já musím říct, že jsem teprve ve stádiu květních pouzder. Nikdy mi nekvetla takto brzy a i letos pokvete jako vždycky někdy koncem prosince. Už se na ní ale těším. Pouzdra mám i na Nanodes schlechteriana (Epidendrum schlechterianum) a to bude premiéra, z čehož mám ještě větší radost. :mrgreen:
Přílohy
Nanodes porpax 27.JPG
Nanodes porpax 38.JPG
jakuku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakuku »

teda Jardo to je květů je moc krásný :P
orchidejky

Jardo sto lidí sto chutí, víš, že já mám radši výraznější kytky, navíc na většině fotek zanikne celý květ, většinou sepaly a petaly splynou s listovým, nebo podložkou, na té Evině fotce je květ vidět celý a vypadá fakt dobře. Tu tvoji fotku s hodně květy znám a ta kytka vypadá perfektně, ale zase to vypadá skoro jako by měla jen pysky. Zmiňuješ se o N. medusae, to je jiná, tu bych bral všemi desti, ale náročnost mě odrazuje :oops: Nechtěl jsem nějak pohanit kytku, ale vyzdvihnout Evinu fotku ;)
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Jardo, ten tvůj je opravdu výstavní.
Odpovědět