Opět červci!

Jak se bránit těm co ničí Vaše úsilí?
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Re: Opět červci!

Příspěvek od HAKI »

NO mě by se celý skleník v zimě stříkat moc nechtělo.Raději jednu kytku-jestli to stačí-nevím.Pak bych volila slabější variantu.Třeba jsem měla kliku a stačilo.
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Já s nimi bojoval letos na jaře. Po opakovaných pokusech o mechanické ošetření jsem šel do trojitého ošetření Substral Careo a od té doby je pokoj. Nejzasaženější mísu s ludisiemi a peperoniemi jsem pro jistotu hodil rovnou do popelnice.
Hezký den
Pavel
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Dobrý je na ně mospilan a třeba Karate se Zeonem (dnes již oba dva v jednom...)
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Confidor je také dobrý.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

radzak píše:Confidor je také dobrý.

Radku, již jsem je namočila do roztoku Mospilan, voda,1dcl pálené čisté slivovice,radši jsem je vyjmula a namočila do toho roztoku, budou tam 3 hod., zítra je zadím a postíkám ještě Substral Careo, ok? Aspoň vidíte jak to vypadá když večer nic nevidím....sotva jsem doma vše je jinak.
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

Karlos píše:Dobrý je na ně mospilan a třeba Karate se Zeonem (dnes již oba dva v jednom...)

Karate mi na ně nikdy nefungovalo :-( Ale jinak ho dost používám, hlavně na růže a ovocné stromy :-)
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Nejlepší je to, co jsem kdysi poradil Haki, která to sem napsala. Roztok Mospilanu s přídavkem lihu. Nezabíjí je žádný líh, jak se domníváte ale právě ta vatička je proti postřikům chrání a právě líh ji naruší a přípravek začne působit. Je jasnéže potopením se zabije vše včetně larválního stadia a tak podle teploty je potřeba potom již postřikem dodělat. Podle teploty cca po 10 dnech. Pak je opravdu pokoj.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Míra píše:Nejlepší je to, co jsem kdysi poradil Haki, která to sem napsala. Roztok Mospilanu s přídavkem lihu. Nezabíjí je žádný líh, jak se domníváte ale právě ta vatička je proti postřikům chrání a právě líh ji naruší a přípravek začne působit. Je jasnéže potopením se zabije vše včetně larválního stadia a tak podle teploty je potřeba potom již postřikem dodělat. Podle teploty cca po 10 dnech. Pak je opravdu pokoj.

Míro, už jsou potopené, ječn je tam asi nemůžu nechat přes noc, tak je až zítra ráno zasázím...Věra
kaacka3

Příspěvek od kaacka3 »

nedám dopustit na Substral Careo.....zatím to nejlepší co jsem zkusila ;)
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

Věra píše:
Míra píše:Nejlepší je to, co jsem kdysi poradil Haki, která to sem napsala. Roztok Mospilanu s přídavkem lihu. Nezabíjí je žádný líh, jak se domníváte ale právě ta vatička je proti postřikům chrání a právě líh ji naruší a přípravek začne působit. Je jasnéže potopením se zabije vše včetně larválního stadia a tak podle teploty je potřeba potom již postřikem dodělat. Podle teploty cca po 10 dnech. Pak je opravdu pokoj.

Míro, už jsou potopené, ječn je tam asi nemůžu nechat přes noc, tak je až zítra ráno zasázím...Věra

Věro měl jsem obalenou jednu calanthe, nechal jsem ji namočenou 24 hodin, kytce se vůbec nic nestalo, bohužel ani červcům, nechápal jsem to a od té doby to už nezkouším, prostě použiju substral ;-)
Odpovědět