Prosím o radu a Vaše zkušenosti

Co se nevešlo do předcházejících kolonek a přece se to týká pěstování
Odpovědět
danytek

Re: Prosím o radu a Vaše zkušenosti

Příspěvek od danytek »

Zdravím všechny, tak bych opět chtěla poprosit o radu... Loni jsem dostala tohoto faleňáčka, který už bude asi letitý. Rozhodla jsem se ho přesadit a kořeny teda nic moc. Teď mi ale předvádí tohle, viz foto. Co s ním nejlépe udělat? Na té druhé fotce je (snad) vidět, že pod pravým listem mu něco raší, podle mě nová rostlinka, ale nějak se to moc už delší dobu nehýbe.. Myslíte, že takováto kyti má šanci na záchranu?
Přílohy
DSC_1263.JPG
DSC_1264.JPG
lipo

Příspěvek od lipo »

Mně připadá, že má v čoudu srdíčko :(
danytek

Příspěvek od danytek »

To si také myslím... Jen mě zaráží že v boku vyhodila ty kořeny a to "něco" pod tím listem. Proto se zajímám o možnou záchranu...
lipo

Příspěvek od lipo »

Kořeny v substrátu jsou dobry? Pak ji nechat být, co to udělá, ale pohledná rostlina to už asi nebude, takhle zachraňuju spodek od vandy, kořeny dobry a jakýsi zparchantělý boční výhon, který nic nedělá. Místo ní by tam mohla stát pěkna kytka. :|
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Myslím, že tato kytka by to měla bez problémů rozhodit i bez nějaké zvláštní péče. Pokud je čerstvě přesazená, pak nechat tak, přiměřeně zalévat a čekat.
Hezký den
Pavel
danytek

Příspěvek od danytek »

Čerstvě přesazená není. Přesazovala jsem loni, koncem léta jestli se nepletu a už v té době moc dobrých kořenů neměla...
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

I tak, pokud je substrát v dobrém stavu (což podle fotky nedokážu posoudit), tak bych ji nechal jak je.
Hezký den
Pavel
kakamculka

Příspěvek od kakamculka »

Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu co je tohle za orchidej a co bych s ní měla udělat?
Na podzim úplně opadala,a teď asi před třemi týdny mi vyhnala tohle a já si nejsem jistá jestli jí tak nechat nebo třeba ustříhnout a zasadit jinam?
Moc vám děkuji za odpověď
Přílohy
SAM_3113.JPG
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Takhle je to těžké posoudit, dobré by bylo vidět květy. Ale tipuju Dendrobium Berry Oda. To malé nahoře bych ještě chvíli nechala růst. Pak se dá oddělit, já osobně to udkroutím, když je to "zralé" na oddělení, jde to snadno. Pak se zasadí do poněkud drobnější kůry než ta velká a pěstuje se úplně stejně.
kakamculka

Příspěvek od kakamculka »

Děkuji za odpověď,bohužel květy nevím jak vypadají,koupila jsem odkvetlou ve slevě... celou dobu se jí dařilo a pak začala odcházet,zjistila jsem že měla něco mezi kořenama,co drželo vlhkost a kořeny uhnili,přesadila jsem a takhle začala znovu žít,tak jsem nevědela :)
Odpovědět