Cukerný roztok

Co se nevešlo do předcházejících kolonek a přece se to týká pěstování
miro
Kontaktovat uživatele:

Re: Cukerný roztok

Příspěvek od miro »

ne ne, ta ne, ale renanthera philippinensis.
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Zajímalo by mně zda-li má někdo nějaké rozumné vysvětlení proč právě cukerný roztok působí blahodárně na orchideje(že by chyběl rostlinám v nepřítomnosti symbiotických hub?). Zdá se mi to jako jeden z mnoha babských receptů, = zaliju a ono to poroste(loskutáka jsem neviděl). Dle mého prostě z kytek nevymlátíte to co tam není. Kdyby byla známa koncentrace doložená výzkumem, nebo zkušenosmi zahraničních pěstitelů, ale nic......., pouze návod na proslazování kořenového balu nasyceným roztokem. Pokud sacharóza opravdu pozitivně působí na růst, bude se jistě jednat o mnohem slabší koncentraci. Dospělé kytky přeci nejsou semenáčky v in-vitro. Kdysi jsem slyšel i storry o pěstiteli co zalévá údajně tajnou koncentrací roztoku sacharózy svoje orchideje na parapetu a že má neuvěřitelné výsledky :-) Mě se v tom šťourat nechce, ale kdyby někdo informace měl.............budu rád.
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

no ja to uz taky rozhodne zkouset nebudu,akorat jsem tim znicil renantheru.
tommy

Příspěvek od tommy »

Předesílám, že tomu taky nevěřím. V tom příspěvku ale nešlo o zálivku zasazené kytky, ale o namočení exempláře bez kořenů a mělo to povzbudit regeneraci kořenů - spoň pokud mne paměť neklame. No, jak už jsem říkal, jsem trochu skeptický, ale nezkusil jsem to, tak nevím.
T.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

zkoušela jsem to, ale výsledek 0. Pokud jsem někdy něco zachránila, tak jedině v hoblinách. Nevím proč, ale to u mě funguje. Pochopitelně nesmí být rostlina už 14 po smrti :-)
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Dost dobře podporuje tvrbu kořenů, ne jen kořenů, Atonik. S koncentrací a intrvaly užívání opatně.
Pavla5

Příspěvek od Pavla5 »

Také mohu potvrdit, že cukerný roztok nemá žádný efekt, zato hobliny fungují dobře, právě si tak zachraňuji miltoniopsis - začínají rašit kořínky :D
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Mila: Atonik jsme kdysi lehce prověřovali coby studenti v lab. cvičení z fyziologie rostlin. Žádné zázraky se nekonaly.
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Doporučovala se zálivka 1g/l jednou za měsíc. Když je chcete krmit, můžete taky pivem na vodivost 100µS.
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Nevím, co kdo za zázraky od různých stimulátorů očekává. Také si nejsem jistý, ůčinkem ve všech jednotlivých případech. Atonik je ale nejůčinnější stimulátor(nebo hnojivo) co používám. Ve většině případů je jeho efekt nepřehlédnutelný, na rozdíl od mnoha jiných. Zrovna pro případy uvedené v tomto vláknu jsem ho ještě nepoužíval, čili jen předpokládám vhodnost užití. Nevhodným užitím Atoniku lze způsobit značné škody.
Karlos píše:Mila: Atonik jsme kdysi lehce prověřovali coby studenti v lab. cvičení z fyziologie rostlin. Žádné zázraky se nekonaly.
Odpovědět