Paphiopedilum tranlienianum
Re: Paphiopedilum tranlienianum
Takhle vypadá moje tranliemianum ze stejného zdroje. Květ zatím, bohužel, porovnat nelze, asi to bude ještě chvíli trvat. 
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Je to možná zprzněné gratrixianem, ten sepal ho připomíná.HAKI píše:TAKY mě to tak přišlo Co to je ví ale jen ta kytka-možná .Ty tečky jsou 3 jasné -třeba nějaká symbolika něčeho-jsem zvědavá na druhý květ.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Je to možný že se tam přimotal nějaký zprzněnecPaphio píše: Je to možná zprzněné gratrixianem, ten sepal ho připomíná.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
PAFÍČKO -je pěkný -počkáme ,uvidíme.DíkHonza.S píše:Takhle vypadá moje tranliemianum ze stejného zdroje. Květ zatím, bohužel, porovnat nelze, asi to bude ještě chvíli trvat.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
AHA............marťan píše:Jak poznám "zprzněnce" od "hybrida"...![]()
![]()
![]()
HAKI...AHÁÁ, to ona bude možná nějaká příručka,a tam bude napsaný,co je krásný, a co nee,viď...
Smutnej svět,kde se líbí všem to samý...
Jenom aby to nepodléhalo módním trendům,to by někteří nevěděli,jestli se jim to má ještě líbit,nebo už nee...
Smutnej svět,kde se líbí všem to samý...
Jenom aby to nepodléhalo módním trendům,to by někteří nevěděli,jestli se jim to má ještě líbit,nebo už nee...
Ono taky jde o to s jakými očekáváními k tomu člověk přistupuje. Dostanu nebo koupím-li hybrid, tak si řeknu jo, ten květ se docela poved. Koupím-li ale botanické a myslím že ještě stále vzácné pafíčko, příjde samozřejmě zklamání.
to Honza- jo, v tom s tebou souhlasím,a nedivím se HAKI,že jí to nepřidá na náladě (sám jsem si to zažil,když mi postupně místo tří phragmipedií přišlo-za nemalé peníze- jedno třikrát...
).Na druhé straně může jít opravdu o omyl,je třeba počkat,jak se k tomu O&M postaví,a také co se objeví v květináči tobě.Na to jsem zvědav,a je dobře,že prodejce můžeme tímhle způsobem prověřit a popř. varovat ostatní.
Jako chovatel si ale nedokážu představit ,že bych veřejně použil výrazy jako "zprznil" nebo "zprzněnec" v souvislosti s posuzováním kříženců jiného chovatele.Ale u pěstitelů je to asi jinak...
Jako chovatel si ale nedokážu představit ,že bych veřejně použil výrazy jako "zprznil" nebo "zprzněnec" v souvislosti s posuzováním kříženců jiného chovatele.Ale u pěstitelů je to asi jinak...
Není chovatel jako chovatel a pěstitel jako pěstitel. Ty jako chovatel neseš plnou zodpovědnost za to co "vychováš" a taktéž pěstitel. Bohužel je v obou skupinách dost těch, u kterých to neplatí a jde jim jen o kšeft. Tam myslím jsou tyto přídomky zcela namístě, i když kytky za to nemohou.