Pěstování na kmeni

Teplota, světlo, letnění či zimování, skleník nebo parapet, květináče, truhlíky, mísy ...?
Odpovědět
radzak
Kontaktovat uživatele:

Re: Pěstování na kmeni

Příspěvek od radzak »

Drako Ager píše:
radzak píše:Pokud umístíte Angraecum na parapetu, tak bych ho nechal v květináči. Uvedené rody jsou všechny dost vlhkomilné (a spousta daších). Stačí si jen vybrat. ;)

:) Tak vravíte, že taká vlhkosť je neprirodzená, asi ich tam teda nebudem dávať, nerad by som aby mi uhynuli...
Tú katleju môžem tiež dať na ten nonstop parapet?, alebo stačí rozptýlené svetlo mne do tej mojej izby stále svieti slnko, tak tam máááám svetlooooo a vsetlooooo

V noci to nevadí, přes den by chtěla snížit tak na 60-70%. To ale masožravkám nevadí. Tu katleju bych dal také na parapet, chce hodně světla.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Drako Ager

Příspěvek od Drako Ager »

radzak píše:
Drako Ager píše:
radzak píše:Pokud umístíte Angraecum na parapetu, tak bych ho nechal v květináči. Uvedené rody jsou všechny dost vlhkomilné (a spousta daších). Stačí si jen vybrat. ;)

:) Tak vravíte, že taká vlhkosť je neprirodzená, asi ich tam teda nebudem dávať, nerad by som aby mi uhynuli...
Tú katleju môžem tiež dať na ten nonstop parapet?, alebo stačí rozptýlené svetlo mne do tej mojej izby stále svieti slnko, tak tam máááám svetlooooo a vsetlooooo

V noci to nevadí, přes den by chtěla snížit tak na 60-70%. To ale masožravkám nevadí. Tu katleju bych dal také na parapet, chce hodně světla.

To by tie botanické druhy masožraviek zle znášali, potrebujem orchid, ktorý znešie takú vysokú vlhkosť, ak nie tak jedine mimo florárka, na tom kmeni ;) ale šak ono to je aj také pekné
kaacka3

Příspěvek od kaacka3 »

kvetení na kmeni :P

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

kaacka3 píše:kvetení na kmeni :P

Kačko máš to moc pěkný všechny orchideje jsou navázaný přímo na kmeni?Teď jsem už zapoměla -měla jsi akát?
kaacka3

Příspěvek od kaacka3 »

Haki děkuju :P , jj všechno je navázaný přímo na kmen, jo a je to bohužel šeřík....bohužel jsem tenkrát chtěla všechno hned :oops: tak mám strach, jak dlouho vydrží. To je i důvod, proč jsou tam jen hybridy ;)

tady je ještě pár fotek, krom prvních dvou je to focený v létě, než na něm začaly holky nakvétat

http://kaacka3.rajce.idnes.cz/kmen
evulka

Příspěvek od evulka »

Tedy Kačko to je nádhera :shock: :shock: :shock: :) máš to moc pěkné , obdivuji ...
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ma-ja »

Kačko, to je nádhera, kolikrát denně rosíš, aby to bylo dostatečné?
kaacka3

Příspěvek od kaacka3 »

děkuju :P

v létě dvakrát denně, jinak jednou denně a přes zimu podle potřeby a teploty ;)
marťan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marťan »

Kačko,včera jsem se pro samý bulba k těmto fotkám nedostal,ale je to skvěle pěstovaný a vyfocený,působí to velmi přirozeně-gratuluji... :!: :shock: :P
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Kači, je to naprosto perfektní, máš pro to cit, aby to vypadalo tak přirozeně.
Odpovědět