Míra píše:Oncidium sphacelatum, které jsem sem vložil, minulému majiteli nekvetlo přes 12 let, proto mi ho dal. Chtěl ho tehdy vyhodit. Mně nekvetlo asi 5 let. Už jsem na dním také lámal hůl a pak přišla náhoda. Protože jsem ho měl vsazené v košíku, a měla přijet návštěva, tak jsem veškeré kořeny obalil sphagnem aby to lépe vypadalo. Během dvou měsíců mělo skoro 20 květných stvolů. Od té doby jej nepřesazuji ale každoročně jen na kořeny přidám nové sphagnum. Kvete pravidelně a proto je to takový obr. Také jsem zkoušel to co Vy. Různá místa, substráty, teplo chlad, sušit, zalévat. Někdy je zapotřebí i náhody. Jinak má i dostatek světla a nemá dobu odpočinku. Je v teplém skleníku.
Já nemám sklení, takže takovýhle "obřík" v košíku pro mne není, ale zkusím mu něco k těm kořenům přidat. A hlavně to bude to světlo. V létě ho budu míň šetřit a půjde ven naplno, jen s lehkým přistíněním. Když si prohlížím obrázky co taky umí, byla by to nádhera. Ono na tom něco bude i v tom smyslu, že má rádo se rozrůstat mimo nádobu a zas tak úplně mu nevyhovuje snažit se ho pořád cpát dovnitř. Teď mu dávám větší volnost, zkusím zakrýt ty kořeny a v létě víc světla. Doufám, že se konečně zadaří. Podám hlášení

a děkuji za rady.