Dendrobium kingianum
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dendrobium kingianum
Tak jo, seberem rodiny a pojedem 
Jak velké chladno kingianum snese? Mám ho úplně na suchu ve studeném skleníku, ale už tam bylo pod nulou. Doma máme všude moc teplo.
No, krátkodobě to snese, ale jinak ho tam moc nenechávej.....
Asi se ho budu muset vzdát 
Teď jsem si toto vlákno prošla celé a nevím co vlastně mám, v OBI jsem ji vloni koupila a byly tam bez cedulek, ale i s cedulkami Berry Oda a já myslela , že mám tu, ale teď , když prohlížím fotky nevím jestli to není kingianum, dá se to poznat podle rostliny nebo potom až pokvete podle kvetení?Ne, že by na tom až tak záleželo, jen mě to zajímá. Kvetení bylo spíše růžové a droboučké, velmi voňavé a rostlinka celkově je drobnější oproti třeba fotce od Katky- kvetení Bery Oda, i když to asi zkresluje po vyfocení.
Nemyslím si, že by v OBI a spol. měli botanické orchideje - tedy čisté kingianum. Nejspíš to bude hybrid, ve kterém může být zčásti zastoupen.
Kyra píše:Nemyslím si, že by v OBI a spol. měli botanické orchideje - tedy čisté kingianum. Nejspíš to bude hybrid, ve kterém může být zčásti zastoupen.
Též si nemyslím, že v marketech se dá koupit botanika, ale vzhledem k ceně kingiana např. u Lukschaitrů si nemyslím, že by to bylo nějak vzácné dendro, tak by se tam mohlo objevit, ale nejspíš to bude ta Oda , kde je kingianum zastoupené.
Gabča píše:Asi se ho budu muset vzdát
Co někde na chodbě?
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Kingianum má obrovský teplotní rozsah. Většinou jde i v bytě i ve studeném skleníku. Ale do mrazu, to snad už ne.
Nejchladněji mám v šatně - na okně tak 18-19 st.C, mám tam cattleye. Tak se mi to zdá docela hodně.