samamalo píše:asi ano, kytkám jsem letos koupil 40l solární sprchu, tak dostávaly krásně teplou vodu, asi to nestačilo.
Kolega měl senile ve vitríně rosil pravidelně rostlo krásně a pak zapomněl na klid a i když běžel ventilátor nepomohlo to, prostě to chce přisušit.
A ještě jeden návod https://travaldo.blogspot.com/2018/02/d ... lture.html
Návod je podrobný, bohužel má jedno veliké Ale. U mně dříve takto pěstovaná kytka nekvetla ani jí neopadaly listy. Na druhou stranu vizir který z tohoto návodu splňuje tak 50% tak mu kytka kvete i opadává. Nemá ani r.v. nad 60%, ani na podzim občas nezalévá aby nepřeschla, střídání teplot den noc také takové nemá. Kvete mu v zimě místo v létě.
Takže v návodu doporučované upravení podmínek může znamenat překopání všeho od základu
Když zavzpomínám co všechno jsem o tomto druhu četl tak by vlastně mělo kvést úplně bezproblémově, protože spousta popisů je až protichůdných. Pravý opak je ale pravdou. Také ostatní druhy z té oblasti v přírodě a přibližně stejné nadmořské výšky problémy nedělají. Nezbývá tedy než vycházet z podmínek v přírodě a zkoušet a upravovat a také pozorovat.