cymbidium

Catasetum, Cycnoches, Cymbidium, Mormodes ...
Odpovědět
Katka
Kontaktovat uživatele:

Re: cymbidium

Příspěvek od Katka »

Ale tohle je opravdu povedený hybridek.
nina

Příspěvek od nina »

Oba krása! Mám je též, jen mi od loňska nekvetou. Letos jsem je přesadila, venku letnila až do podzimu, ale zatím nic. Tak uvidím příští rok.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Byl jsem požádán o zjištění velikosti Cymbidia erythraea, které pěstuji. Tak to dám sem, kdyby to třeba ještě někoho zajímalo.
Listy jsou dlouhé 80 cm, široké pouze 1,5 cm.
Květní stvol má na délku úctyhodných 120 cm, na stvolu je 13 květů.
Květ má na šířku 8 cm, na výšku 3 cm.
Květy voní po citrónovém čaji. Je to velice příjemná vůně, ale na provonění balkonu není dost intenzivní.
Pěstuji ho krátce, takže doufám, že se mu bude dobře dařit.
Fotky už nejsou tak vydařené, protože už je tma a já za tmy asi neumím fotit, tak omluvte jejich kvalitu. :lol: :lol:
Na porovnání jsem myslel, že bude nejlepší kocour, ale ten se šel natáhnout, asi ho to dneska tolik nebere.
Musela posloužit lahev od piva. :D :D :D
ObrázekObrázek
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

:o :o :o díky. Je nejenom hezký, ale má i docela sympatickou velikost.
Gabča

Příspěvek od Gabča »

Jardo, je překrásný!
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Jardo, miluju velký kytky. Tahle je naprosto dokonalá ;)
Hezký den
Pavel
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Jo, to já zase malý, ale do velkých velikostí rozrostlý. :lol: Tohle Cymbidium jsem ale vždycky chtěl. Ještě chci C. tracyanum a C. erythrostylum. Pak už žádné Cymbidium, protože to budou všechny, co se mi zatím líbí plus ty co už teda mám.....
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Tracyanum mám malé, jen jedno. Vzal jsem od Roelkeho kelímek. Rostli dobře, ale začaly odcházet. Poslední jsem zachránil tím, že jsem jej dal do chladna. Tvrzení že Cymbidia jsou chladná není tak ůplně pravda. Tohle ale asi jo. Když byly malé rostlinky na nejlepším místě, kde běžná Cymba kdy u mne byla, tak bylo zle. Teď na chladnějším místě valí jak divé.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Měli by být ze stejné sekce (Cyperorchis), takže budou mít podobné nároky. V botance v Liberci mají spoustu krásných rostlin těchto Cymbidií. Tam jsem ho viděl poprvé a učaroval mi. Vlastně jsem tam viděl poprvé i C. erythraeum, jsou to krasavci.
Z teplejších mám právě C. devonianum, ale teplejší se nedá říct teplomilné. Jen nepotřebuje tolik chladit. Spíš sušit. Roste mu stvol, takže počítám, že by v dubnu mohl kvést. Je to naprosto geniální malé Cymbidium....
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Devonianum mi nasazuje květní stvol. Což koukám. Letos jsem jej přesazoval z 5,5cm květináčku. Také od Roellkeho. Cymbidia jsou považována za pozdě kvetoucí- s ohledem na stáří, od výsevu. Pokud tak mladičká rostlinka pokvete, tak to tu platit nebude. Druh je to menší. Ta má se už velikostně blíží dospělím rostlinám. Narostla rychle. Tak uvidím.
Co se teploty týká , žádné se mi nechová jako ůplně nejteplejší druhy. Aloifolium a devonianum bych asi tak zařadil mezi temperované až mírně teplejší.
Každopádně to tracyanum je určitě o hodně chladnější. Považuji je za chladné.
V Brně na Kociánce mívali velkou sbírku Cymbidií, zejména hybridů. Měli je všechny v temperovaném skleníku- s Cattleyama. Ve studeném se jim neosvědčily.
Odpovědět