Pleione

Coelogyne, Dendrochilum, Pleione
Odpovědět
kembis

Re: Pleione

Příspěvek od kembis »

Nafotil jsem ty co maji ty hnede konecky, nevite co to je? Jestli to je hniloba nebo neco jineho. Ted to asi 14dni strikam Physanem20, tak jsem zvedavy jestli to pomuze nebo ne.
Přílohy
DSC03744.JPG
DSC03745.JPG
karel_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karel_t »

Jednoznačně to vypadá spíše na výživový problém, než na houbu. Trval bych na předchozím odhadu. Obávám se, že Physan nebude účinný. Přidal bych stopové prvky, zvýšil okolní vlhkost a vynesl jí ven. To by mělo pomoci. Pokud pěstujeme pleionky celoročně ve skleníku, neobejdeme se bez ventilátoru (lépe několik), který zajistí proudění vzduchu. Jinak dopadají rostliny přesně takto.
K.
karel_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karel_t »

Jinak tento problém je obecně dost známý a je popsaný velice pečlivě v literatuře. Doporučuji knihu The Genus Pleione (Cribb/Butterfield), nebo Torelliho knihu.
K.
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Tak jsem se tímhle vláknem probrala a měla co dělat, abych si nezkratovala klávesnici :lol: Pleionky jsou skvostné, ale zatím je budu obdivovat zdálky.
karel_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karel_t »

Vkládám jen odkaz na toto vlákno na skotském fóru http://www.srgc.org.uk/smf/index.php?topic=6445.300
Z nějakého neznámého důvodu začaly angličanům vykvétat podzimní pleionky již od poloviny srpna. Obvykle kvetou v říjnu až listopadu. Vloni mi praecox dokvétala dokonce ještě přes Vánoce.
Myslí si, že je to chladným létem. No pokud by to byla pravda, dalo by se s tím pracovat ve vztahu k výstavám ;)
K.
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

karel_t píše:Vkládám jen odkaz na toto vlákno na skotském fóru http://www.srgc.org.uk/smf/index.php?topic=6445.300
Z nějakého neznámého důvodu začaly angličanům vykvétat podzimní pleionky již od poloviny srpna. Obvykle kvetou v říjnu až listopadu. Vloni mi praecox dokvétala dokonce ještě přes Vánoce.
Myslí si, že je to chladným létem. No pokud by to byla pravda, dalo by se s tím pracovat ve vztahu k výstavám ;)
K.

Včera jsem na Vás myslel, kdy už to vypukne a začnete nás zásobovat fotkami :lol: Dneska jsem je kontroloval, zatím vypadá víc než nadějně P. Barcena, praecoxka a maculata zatím tvoří pahlízu, no snad to dopadne, uvidíme, docela se těším :mrgreen:
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

kembis píše:Nafotil jsem ty co maji ty hnede konecky, nevite co to je? Jestli to je hniloba nebo neco jineho. Ted to asi 14dni strikam Physanem20, tak jsem zvedavy jestli to pomuze nebo ne.

Přiklonil bych se k výživovému problému. Vypadá to na stopové prvky. Tyto problémy lze dohledat na netu, který prvek co u rostlin vyvolává.
karel_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karel_t »

Tak jsem dnes kontroloval podzimní pleionky a k mému údivu takto vystrkují poupata některé mé praecoxy. Vypadá to, že letos to do Vánoc nevydrží :lol: :lol: :lol:
K.
Přílohy
praecox_buds_01.jpg
karel_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karel_t »

Podzimní sezóna je tady ...
K.
Přílohy
Pln.-praecox-01.jpg
Pln.-praecox-02.jpg
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Achhhh. Jsou nádherný. Budu se muset polepšit v těch jarních, abych se mohl odvážit i do podzimních.
Karle, tak to nás ještě asi čekaj věci, co? :D :D :D
Odpovědět