Nejen orchideje jsou krásné

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
Míra
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejen orchideje jsou krásné

Příspěvek od Míra »

Některé rostliny sice moc krásy nepobraly ale zato mají fantastické léčivé účinky jako třeba Macca peruánská, kterou se mi podařilo dostat do květu a rozpěstovat ji. Údajně má daleko větší účinky než bájný Žen šen. To samé je Graviola, která má protirakovinové účinky a látky, které obsahuje jsou až 10 000 x silnější než citostatika a hlavně ty látky napadají pouze rakovinové buňky a nikoliv i ty zdravé. Výborné použití i jako prevence. Macca roste až do výšek 5000m nad mořem a údajně snáší i mrazy, takže jsem jich pár dal i volně na zahradu a uvidíme příští rok.
Přílohy
Macca peruánská.jpg
Graviola.jpg
kvusta

Příspěvek od kvusta »

Jak se to konzumuje? Čaj ze sušených listů?
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Macca celá rostlina. Listy do salátů nebo na maso. Chuť mají jako mírně palčivější řeřicha míchaná s chutí mladé kedlubny. Plod jsou takové řepy ale tam si na chuť počkám do podzimu. Jí se syrová, vařená nebo se usuší a namele a pak přidává do pokrmů. Údajně neztrácí žádnou hodnotu až po dobu 7 let. Co se týká Gravioly (Anonna) tak čaje z listů. Chuť připomíná kopřivový čaj. Má i prý velice chutné a veliké plody ale na ty si tak 4-5 let ještě počkám. Bohužel se sem nedovážejí, protože rychle podléhají zkáze.
tommy

Příspěvek od tommy »

Každé jaro se u nás čistí požární nádrž, přestože se tam rozmnožuje minimálně šest druhů obojživelníků (skokan "zelený", skokan hnědý, rosnička zelená, ropucha obecná, ropucha zelená, čolek obecný); jediný druh, který z toho má radost, je ropucha zelená - to je vysloveně pionýrský druh, který obsazuje nádrže těsně po vzniku (nebo vyčištění), nezarostlé vegetací. Jakmile se ve vodě objeví nějaké rostliny, ropuchy zelené se stěhují "o dům dál". Tady jsou samci na číhané, čekající na samice - ty ale přijdou až v noci, a jedna zrovna se líhnoucí snůška.
T.
Přílohy
Epidalea viridis_a resize.jpg
Epidalea viridis_e resize.jpg
Epidalea viridis snůška_a resize.jpg
Teta

Příspěvek od Teta »

Tak koukám Tommy, jak nás dnes krásně zásobuješ obrázky....kytky suprový, žabáci taky....
:)
evulka

Příspěvek od evulka »

Plamének :P Obrázek
Teta

Příspěvek od Teta »

Plamének - nádherná barevná kombinace....krása! :)
tommy

Příspěvek od tommy »

Liána Pandorea jasminoides z čeledi Bignoniaceae - natrefil jsem na ni na jaře v jednom hobbymarketu a protože jsem po ní pásl už dost dlouho, koupil jsem ji, ačkoli byla skoro bílá a nehezká. Umístění na sluníčku jí zjevně vyhovuje - květy jsou o dost tmavší ;) .
T.
Přílohy
Pandorea jasminoides_resize.jpg
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Nádherná rostlina.
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

je to hezký kvítek...
Odpovědět