Vanda

Ascocentrum, Doritis, Phalaenopsis, Renanthera, Rhynchostylis. Vanda …
Odpovědět
Marta1

Re: Vanda

Příspěvek od Marta1 »

no ,to je neuvěřitelné..
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Míra: Moc hezké! Jde vidět že roste zdravě.
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

A takhle kvete téměř naplno.
Přílohy
orchideje 23273.jpg
Malajka

Příspěvek od Malajka »

Hezký den přeji! Chtěla bych vás poprosit o tip na ochotně nakvétající vandu. Pár jich doma mám a ráda bych pořídila další,tak by mě zajímalo,co je sázka na jistotu :-)
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

To jsou všechny. Záleží na pěstování a prostředí. A u orchidejí chcete jistotu? Všichni máme jen jedinou a ta se týká každého. Vše ostatní je relativní.
Malajka

Příspěvek od Malajka »

Je mi jasné,že každému rostou jinak,sama pěstuji několik let,takže vím,co to obnáší.. Myslela jsem to spíše tak,že jsou druhy,které nakvétají ochotněji a častěji než jiné,tak jsem chtěla poradit,jestli někdo nemá podobnou zkušenost..
Dneska mi napršelo na vandy,udělala se díra do stříšky,vzala jsem je hned domů do tepla a vatou vysušila paždí listů..myslíte,že budou v pohodè? :'(
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Určitě budou v pohodě. Je teplo a postaráno o ně bylo výrazně lépe než by bylo nezbytně nutné ;)
Hezký den
Pavel
Malajka

Příspěvek od Malajka »

Děkuji Pavle za uklidnění! :-) Všude čtu,že se musí dávat bacha,aby do paždí nezatékalo,tak jsem už všude viděla hnilobu :-D .. Budu muset tu stříšku předělat..ona to vlastně není moc stříška,ale nepoužívaný sušák na prádlo a přes něj přikolíčkovaný pytel na plasty :D
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Malajko, to, co jsem napsal je prostě pravda. Nelze jednoznačně říci, že některá kvete ochotněji než druhá. Opravdu záleží na pěstování. Běžně kvetou Vandy 1x ročně. Také mi tak kvétávaly. Dnes kvetou 2- 3x do roka a ne jedním ale dvěma květnými stvoly a to i druhy, které jsem koupil posledních 10 let. Nemám žádnou, která by tak nekvetla včetně přírodní ceruley. V. suavis, co je výše na snímku kvete i 4x ročně. Co se týká vody do listů Vandy to nesnášejí přes uimu a nemají to rády ani moc v létě. Vyjímkou je venkovní prostor, kde rostliny klidně promoknou skr naskrz a nic se neděje. Takhle je zalít a namočit ve skleníku, tak jsou do měsíce shnilé. Prostě venkovní prostředí je zcela něco jiného. Je tam pohyb vzduchu, takže to vysychá a rostliny naopak jedou velice dobře.
Malajka

Příspěvek od Malajka »

Míra píše:Malajko, to, co jsem napsal je prostě pravda. Nelze jednoznačně říci, že některá kvete ochotněji než druhá. Opravdu záleží na pěstování. Běžně kvetou Vandy 1x ročně. Také mi tak kvétávaly. Dnes kvetou 2- 3x do roka a ne jedním ale dvěma květnými stvoly a to i druhy, které jsem koupil posledních 10 let. Nemám žádnou, která by tak nekvetla včetně přírodní ceruley. V. suavis, co je výše na snímku kvete i 4x ročně. Co se týká vody do listů Vandy to nesnášejí přes uimu a nemají to rády ani moc v létě. Vyjímkou je venkovní prostor, kde rostliny klidně promoknou skr naskrz a nic se neděje. Takhle je zalít a namočit ve skleníku, tak jsou do měsíce shnilé. Prostě venkovní prostředí je zcela něco jiného. Je tam pohyb vzduchu, takže to vysychá a rostliny naopak jedou velice dobře.

Děkuji Míro za odpověď! Takže když je letním venku,nemusejí být pod stříškou a může na ně klidně sem tam napršet?
Odpovědět