Tilandsie

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
pafka

Re: Tilandsie

Příspěvek od pafka »

kvusta píše:Pafka: Tilandsie moc nemusím, ale tahle je nádherná! Připomíná mi ohňostroj - květinu na nebi. :P
Martina

Děkuji, je zajímavá, spolu s T.ionatha má pro mně nejhezčí květ.
pafka

Příspěvek od pafka »

zaruba píše:
P1190780.JPG
P1190782.JPG
Tak jsem zjistil, že mi dokvétá také T. tectorum. Mám ale u ní poznačeno, že je to miniforma. Pak mám ještě robusní formu, ta ale kvete na jaře. Jak je vidět je to dosti variabilní druh. Více než květenství mne ale zaujalo to, že původně přilepená rostlina přikořenila neoddělitelně k větvičce plochými kořeny podobně jako třeba břečťan. Asi vytušila, že to lepidlo ji neudrží na věky :lol:

Kvetla mi v květnu a i když se to nezdá má 30 cm v průměru, mám ještě jednu tuto velkou formu, ale na květ je ještě malá. Původně jsem si pořizovala tři kousky, všechny byly přilepené. Tu kvetoucí a tu menší jsem odlepila a nechala volně ve vitríně a přirostly k podkladu, pro přemístění na větev jsem je musela odtrhnout, no a ta třetí zůstala přilepená a ta odumřela, proto nemá k lepení kytek důvěru, ale je to o zkušenosti, já mám špatnou tak raději vše vážu
zaruba

Příspěvek od zaruba »

pafka píše:
zaruba píše:
P1190780.JPG
P1190782.JPG
Tak jsem zjistil, že mi dokvétá také T. tectorum. Mám ale u ní poznačeno, že je to miniforma. Pak mám ještě robusní formu, ta ale kvete na jaře. Jak je vidět je to dosti variabilní druh. Více než květenství mne ale zaujalo to, že původně přilepená rostlina přikořenila neoddělitelně k větvičce plochými kořeny podobně jako třeba břečťan. Asi vytušila, že to lepidlo ji neudrží na věky :lol:

Kvetla mi v květnu a i když se to nezdá má 30 cm v průměru, mám ještě jednu tuto velkou formu, ale na květ je ještě malá. Původně jsem si pořizovala tři kousky, všechny byly přilepené. Tu kvetoucí a tu menší jsem odlepila a nechala volně ve vitríně a přirostly k podkladu, pro přemístění na větev jsem je musela odtrhnout, no a ta třetí zůstala přilepená a ta odumřela, proto nemá k lepení kytek důvěru, ale je to o zkušenosti, já mám špatnou tak raději vše vážu

Jistě, je to o těch zkušenostech. Mám přilepené kde co a nikdy jsem nezjistil že by rostlina odkráčela od toho lepení. Tillandsií zdechlo minimum. Myslím že oba způsoby jsou dobré. Vyvazování je asi přirozenější, lepení estetičtější.
lipo

Příspěvek od lipo »

T. meridoinalis.jpg
detail.jpg

Docela se povedla. :P
pafka

Příspěvek od pafka »

Ta je, ale luxusní
zaruba

Příspěvek od zaruba »

lipo: Koukám, že těch Tillandsií je tam pěkná sbírečka :P Květenství super.
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Tedy ta je parádní
lipo

Příspěvek od lipo »

Díky za slova chvály. :P
Teta

Příspěvek od Teta »

Tak ta je tedy nádherná!
zaruba

Příspěvek od zaruba »

P1190995.JPG
P1190991.JPG
Mexiko 10.235.jpg
Tak se mi nějak zbláznila T. ionantha a rozhodla se právě vykvést. Teď už je ale málo světla a tak vybarvení hodně zaostává oproti vybarvení v Mexiku. Přidávám snímek z Mexika kde je červený celý trs. Inu plná slunce v nadmořské výšce 1500m dělá své.
Odpovědět