letnění

Teplota, světlo, letnění či zimování, skleník nebo parapet, květináče, truhlíky, mísy ...?
Odpovědět
drroman
Kontaktovat uživatele:

Re: letnění

Příspěvek od drroman »

protože mám jen síťovinu co se použivá na krytí lešní a ta pro mně stíní málo i když byla dvojmo,tak jsem přidal ještě rákosovou rohož a to je teprve to co jsem chtěl
Obrázek
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

EvaJ píše:letos jsem měla, stejně jako vloni, některé orchidky bez ochrany, jen naskládané na stříšce od kotelny, kde je celodenní stín. někde jsem tu dávala i fotky.
protože časté bouřky a kroupy mi vytvořily novou sportovní disciplínu (jak rychle přenesu všechno na pergolu na stůl a po bouřce zase zpět), včera jsem konečně umluvila manžela k vybudování nového přístřešku. Je to dřevěná konstrukce, navazující na stávající skleník a přikrytá stínovkou 90%.

Evo, mám něco podobného,ale když teď pořád pršelo měla jsem obavy,že orchideje pořádně nevyschly,tak jsme tam podložily slabý polykarbonát.....Věra
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Věra píše:
EvaJ píše:letos jsem měla, stejně jako vloni, některé orchidky bez ochrany, jen naskládané na stříšce od kotelny, kde je celodenní stín. někde jsem tu dávala i fotky.
protože časté bouřky a kroupy mi vytvořily novou sportovní disciplínu (jak rychle přenesu všechno na pergolu na stůl a po bouřce zase zpět), včera jsem konečně umluvila manžela k vybudování nového přístřešku. Je to dřevěná konstrukce, navazující na stávající skleník a přikrytá stínovkou 90%.

Evo, mám něco podobného,ale když teď pořád pršelo měla jsem obavy,že orchideje pořádně nevyschly,tak jsme tam podložily slabý polykarbonát.....Věra

Věro, déšť mi nevadí, většinou je i dost vítr, takže se rychle vyfoukají. Je to hlavně proti kroupám. Z čehož plyne, že když už mám přístřešek, u nás už žádné kroupy letos padat nebudou :lol: :lol:
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ma-ja »

Evi, to je vynikající nápad a bezva provedené. Manžel šikulka :P
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

ma-ja píše:Evi, to je vynikající nápad a bezva provedené. Manžel šikulka :P

ma-ja, ani jsem nevěděla, že stínovku dělají i 90%ní. Určitě by ti pomohla na tvoji ZZ. Tohle je vlastně otevřené ale když tam vejdu, je to i na teplotě znát, že tam je příjemněji.
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ma-ja »

Evi, zatím jsem koupila háčky a lepidlo a mám objednanou stínovku 70% na okna. Pro jistotu jsem objednala ještě jednu 50% na střechu, kdyby bylo potřeba. To by pak na střeše bylo 100%, tak nevím jestli by to mělo smysl. Až to bude hotové, vyfotím a napíšu.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Věra píše:

Dnes jsem udělal to samé. Je vidět, že více orchidejářů má při letošním rozmarném létě podobné problémy :lol: .
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Radku, co by jsme pro ty miláčky neudělali, a když se odmění květy radost je dvojnásobná......
PS Mám taky pozdravovat od V.K.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Věra píše:Radku, co by jsme pro ty miláčky neudělali, a když se odmění květy radost je dvojnásobná......
PS Mám taky pozdravovat od V.K.

Děkuju ;) , můžete vyřídit p. Kalousovi totéž.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Sotva jsem dal kytky ven, tak dnes jsem některé teplomilné raději uklidil. Před týdnem tropy, teď zase podzim. Opět, jako už několik roků, úžasné léto :( .
Odpovědět