Přivezte sebou foťák a třeba tam půjde nastavit program který to u Vás bude zvládat a bude stačit pouze ostřit a mačkat spoušťPaphio píše:Lepší to se mnou nebude. Není mi rady ni pomoci. Foto od návštěvy večer téhož dne:zaruba píše:Kvete Vám krásně!Paphio píše:C. dowiana v. aurea. Trochu se zlobí, že jsem ji na podzim přesadil, a tak má jen 2 květy. I tento druh prý patří k těm choulostivým. Snad mi nějaká návštěva udělá lepší fotku.
Ono by to chtělo vypnout to umělé osvětlení. Pak ale asi bude málo světla a bude potřeba kytku přisvětlit bleskem. Většina starších i levnějších přístrojů to umí. Samozřejmě nevím čím to fotíte a jaké funkce přístroj má.
Poupata
Re: Poupata
Doufám, že vykvete toto Cyrtopodium asi punctatum. Pochází od Tuly ze státu Tamaulipas, Mex. kde roste na skalách s Mammillaria hahniana. Z této lokality mi ještě nikdy nekvetlo.
Před rozkvětem mám rostlinu Brassavola cuculata. Poupě vypadá docela zajímavě a je veliké v poměru k rostlině. Tento druh pochází ze středomexického státu San Luis Potosí.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Mám ji taky. Dělala až 4 květy na pahlíze. Pak jsem ji rozdělil a dělá už jen jeden. Oddělek zdechl. Dělení katlejí a spol. je zlozvyk, nechávejte 5 - 6 pahlíz, i když literatura říká 3!
Máte nádhernou velikou rostlinu! Ani jsem netušil že by mohla dělat více květů na jedné pahlíze. Já ji dělit určitě nebudu. Mám ještě jednu na kůře ale bez květu.
Viděl jsem na Google křížence myslím s Laelia purpurata. Květ vypadal nádherně s barevným pyskem s bílým žilkováním.
Viděl jsem na Google křížence myslím s Laelia purpurata. Květ vypadal nádherně s barevným pyskem s bílým žilkováním.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Křížení s matečnou B. cucullata je mimořádně obtížné. Tady je otec C. aclandiae:
Pokud foťák zachytil barvy věrně - moc pěkná! I tvarově.
Už poupata Stanhopea tigrina mě vždy dostanou. Doufám, že si o víkendu užiji nějaké květy i tu vůni. To druhé květenství které nyní odkvetlo vydrželo 4 dny. Bylo ale poměrně chladno a zataženo. Asi je to maximum co tigrina vydrží.
Tahle poupata se snad sejdou v kvetení. Je ze státu Tamaulipas od El Cielo.