Ta investice se vyplatí když se tím byt stane opět obyvatelnývizir píše:zaruba: S D. senile držím palce. S tou ZZ to je prostě výborný nápad. Říkám jí to už dlouho a kytek přibývá a přibývá a ona drží a drží. No snad vidím světélko na konci tunelu, rozhodující ale, jak už to většinou bývá, budou zase jenom finance.
Musíte ta okna zaskládat kytkami tak, aby v bytě byla tma. Pak už to bude jako v opravdovém bordelu a to by ji mohlo zlomit
Mě včera přítelkyně ukazovala na počítači jak ta naše ZZ byla krásná před pěti roky. Kytek tam byla tak čtvrtina
Já doufám, že to letos vyjde a snad několik kvítků uvidím. Letos tu kytku zimuji podstatně tepleji. Loni jsem sice dodržoval teploty jako má kytka v Laosu ale nějak jsem při tom neuvažoval zvýšení teploty rostliny slunečním svitem v přírodě. Nyní když bylo venku 17°C a pálilo sluníčko tak jsem sahal na listy L. specios venku a byly teplé. Odhadl bych to na 35°C a více. A jaký je rozdíl intenzity slunečního svitu u nás a v Laosu. Tam po celé období kdy svítí slunce tak může mít ta rostlina během dne také alespoň několik hodin teplotu těla také přes 30°C. Já sice napodoboval teplotu měřenou v meteorologické budce ale ta je jek známo značně nižší nežli ve dne na slunci. Celková suma teplot u mne byla tedy možná o polovinu nižší a tím i poměrně pomalý opad listí. Zářivky mají docela studené světlo takže rostlinu moc neohřejí. Dnes když svítilo slunce tak u kytky bylo 32°C.
Prostě člověk se snaží pořád něco napodobovat ale mnohdy dosti nedokonale. Myslím že i tohle by mohl být jeden střípek, kromě jiného, do mozaiky ke kvetení