EvaJ píše:Radku, měl jsi pravdu. Čím déle kvetou, tím jsou krásnější ...
Trošku jsem se zamyslela a fakt nechci do toho šťourat.Ale v čem jsou krásnější?Moje květy jsou stále stejný ,stejně červený ,stejně vytvarovaný,po tom co dorostly do stejné velikosti stejně velký,stejně nevoní ….no o paph. se říká že mají ztuhlé květy ,ale mění se o hodně víc.Třebas to ještě nevidím ...tak aby mě něco neuteklo.
EvaJ píše:Radku, měl jsi pravdu. Čím déle kvetou, tím jsou krásnější ...
Trošku jsem se zamyslela a fakt nechci do toho šťourat.Ale v čem jsou krásnější?Moje květy jsou stále stejný ,stejně červený ,stejně vytvarovaný,po tom co dorostly do stejné velikosti stejně velký,stejně nevoní ….no o paph. se říká že mají ztuhlé květy ,ale mění se o hodně víc.Třebas to ještě nevidím ...tak aby mě něco neuteklo.
Já tím měl na mysli dobu než květ vyzraje a to u sofronitis trvá poměrně dlouhou dobu. Pak se samozřejmě už nic nemění. V tomhle případě byl Evy květ na Soph. coccinea ještě evidentně nevyzrálý.
radzak píše:Já tím měl na mysli dobu než květ vyzraje a to u sofronitis trvá poměrně dlouhou dobu.
Aha tak to potom jo....moje první foto je z 15.2 asi ještě krátká doba na nějakou změnu.No budu to pozorovat
To zase ne, týden je dost dlouhá doba na to, aby květ vyzrál. I když hodně záleží na podmínkách. Dobré osvětlení a chladné podmínky kvalitu květů zvyšují.
radzak píše: Dobré osvětlení a chladné podmínky kvalitu květů zvyšují.
Mám ji protekčně na nejlepším místě v zz pod úsporkou -Elektrox Red/Blue 2700/6500K.Chladno 13°C mám -to je pokles noční.Tak je furt taková pomačkaná ale mě to nevadí.Možná se ji to tak líbí
radzak píše: Dobré osvětlení a chladné podmínky kvalitu květů zvyšují.
Mám ji protekčně na nejlepším místě v zz pod úsporkou -Elektrox Red/Blue 2700/6500K.Chladno 13°C mám -to je pokles noční.Tak je furt taková pomačkaná ale mě to nevadí.Možná se ji to tak líbí