Mě ta problematika hnojení různými koncentracemi přijde hodně složitá na odhalení všech souvislostí a proto jsem ji u sebe zavrhl. Také mě od té myšlenky odklání to co jsem již napsal. Když veliká rostlina nasaje 50x více stejného roztoku tak pak má i 50x více živin na utvoření 50ti násobku zelené hmoty. Už tímto jsou z veliké části smazány rozdíly v potřebě různého hnojení. Jsou to ale pouze mé názory a nikomu nic nevyvracím. Různá rychlost růstu je zase u různých druhů úměrná k množství nasávané vody. Navíc tlustý list Katleje určitě má více hmoty než tenoučký ale plošně značně větší list Cyrtopodia, které vizuálně působí mohutněji. Odhadnout pak v nádobě hromadění nebo spotřebování živin také nedovedu. Všechno tohle promyslet, abych nastavil správnou koncentraci pro různé druhy si ani nedovedu představit. Po pravdě řečeno se tím ale nezabývám, když mi kytky rostou. Nerad řeším něco zbytečně.
Myslím, že cílem každého pěstitele je mít krásné rostliny které bohatě pokvetou. Cesta jakou toho dosáhne není důležitá. Určitě je ale nejlepší když je co nejjednodušší a tudíž i časově nejméně náročná- zase pouze můj názor.