h144 píše:Je to mnohem mnohem více než mají všichni zde na obrázcích kvetoucích cristat. Zítra ráno vyfotím a uvidíte sami. Jak často doporučujete zalévat v tento předjarní čas?
Jednou týdně proliju, nemáčím, dost záleží na substrátu
h144 píše:Je to mnohem mnohem více než mají všichni zde na obrázcích kvetoucích cristat. Zítra ráno vyfotím a uvidíte sami. Jak často doporučujete zalévat v tento předjarní čas?
h144 píše:foto
olaw píše:Přesně tak, Scvrknutí pahlíz je pro cristatu typické. Při kvetení obzvlášť. Stačí jen opatrně začít zalévat, ona se sama nacucá.
Ještě lepší by bylo foto, aby jsme viděli, jak na tom je.
h144 píše:Substrát by asi nebyl úplně nejhorší, ale vzhledem k tomu, že je v takovémto stavu a přitom má dva květní stvoly a květů požehnaně, tak si říkám, jak se do tohoto stavu mohla dostat. Mám ji od středy a možná se o pět procent zlepšila, ale překvapuje mě, že tak bohatě vykvetla, když má hlízy jak rozinky. Je možné, že třeba nasadila ve velkém trsu a pak byla rozdělena a ještě není pořádně zakořeněná, proto tak "vysychá". Mám ji dát tedy čas a počkat jestli se třeba během letnění spraví a nasadí nové, lepší hlízy, nebo přesadit? Děkuji za info
h144 píše:už odkvétá, takže váš nápad není až tak kacířský, asi to tak udělám. Myslíte, že tedy během pár měsíců průměrné nespeciální péče bude mít naději na normální život a speciální léčebnou kůru nedoporučujete?