Restrepia

Dracula, Masdevalia, Pleurothallis, Restrepia ...
Odpovědět
jakuku
Kontaktovat uživatele:

Re: Restrepia

Příspěvek od jakuku »

olaw píše:Tento rod orchidejí je velmi vděčný. Není to jako u některých rodů, které zakvetou jednou do roka a to někdy i ne.
Právě kvetoucí.

tak to je nádhera
drroman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drroman »

ma-ja ,ale i jiní,určitě zkuste.Já na zkoušku koupil levné oddělky,kdyby měly pojít ,tak aspoň by to nebyla velká finanční ztráta.Jsem na parapetě v paneláku a v létě jsou všechny na balkóně,zatím v pohodě,nedešla ani jedna a kvetly každá 3x z jednoho listu.Jen brachypus néé :evil: ,květ zaschl když jsem byl týden pryč a "zalívala" manželka.
Gabča

Příspěvek od Gabča »

Já mám tři, brachypus, anteniferu a asi guttulatu. Brachypuska mi kvete ze všech nejochotněji.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Také s ní nemám problém. Kvete dobře a teď začla dělat keiky. Z toho už takovou radost nemám, ale alespoň se namnoží.
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ma-ja »

drroman píše:ma-ja ,ale i jiní,určitě zkuste.Já na zkoušku koupil levné oddělky,kdyby měly pojít ,tak aspoň by to nebyla velká finanční ztráta.Jsem na parapetě v paneláku a v létě jsou všechny na balkóně,zatím v pohodě,nedešla ani jedna a kvetly každá 3x z jednoho listu.Jen brachypus néé :evil: ,květ zaschl když jsem byl týden pryč a "zalívala" manželka.

Děkuji za radu. Prosím Tě, kde se dají koupit levné oddělky? A ještě - máš je vyvázané nebo v květináčích? Moc se těším až je budu mít :P
Honza.S

Příspěvek od Honza.S »

Dobrý večer,
chtěl bych se zeptat Olawa co je to za druh. Mám jej od Luda jako R.cymbula, což velmi pravděpodobně není. Děkuji za určení.
P1010197.jpg
P1010198.jpg
P1010199.jpg
Přílohy
P1010196.jpg
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Dobrý večer, zeptám se, jak je ten květ velký? Zdá se to jako R. brachypus. Vypadá moc pěkně. Škoda těch zkroucených listů.
drroman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drroman »

no jsi rychlejší ,chtěl jsem se také zeptat na velikost,minulý týden jsem objevil na své brachypusce pupen
Honza.S

Příspěvek od Honza.S »

Květ (synsepal) není delší jak 2cm. Ty zkroucené listy nevyrostly ze substrátu, ale vypadaly původně jako keiky. U jiné restrepie ve stejném substrátu a ve stejných podmínkách listy vyrostly ze země a jsou zcela normální ..?!
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Zrovna včera se mi u ní zavřel květ. Kvete docela dobře. Květ je docela velký oproti podobné trichoglosse.
Odpovědět