letnění
Re: letnění
Děkuju. Než vyroste do 60 cm, to si ještě počkám
.
Prosím, letníte někdo Psychopsis, Maxillarie a Miltonii spectabilis? Všechno ostatní už mám venku a s těmito váhám.
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Psychopsis bych ven nedávala. Je dost citlivej na chlad a průvan. Myslím, že mu bude líp doma, já si na něj na jaře otevřela okno (byl hodně daleko) a bylo po něm 
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
D. spectabilis - v chytré knize píší, že ke kvetení potřebuje dostatečnou velikost, sušší a chladnější periodu a velmi dobrý kořenový bal. V přírodě dosahuje výšky 30 - 120 cm, ale v kultivaci většinou 30-40 cm. Také mi ještě nekvetlo 
Naposledy upravil(a) EvaJ dne sob 16. čer 2012 18:22:10, celkem upraveno 1 x.
Tak jo, Psychpsis nechám doma a ty ostatní?
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
EvaJ píše:D. spectabilis - v chytré knize píší, že ke kvetení potřebuje dostatečnou velikost, sušší a chladnější periodu a velmi dobrý kořenový bal. V přírodě dosahuje výšky 30 - 120 cm, ale v kultivaci většinou 30-40 cm. Také mi ještě nekvetlo
S tím chladem bych to nepřeháněl, nemuselo by to přežít. Na rozdíl od nobile není z monzumové oblasti, nýbrž z tropů.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
EvaJ píše:D. spectabilis - v chytré knize píší, že ke kvetení potřebuje dostatečnou velikost, sušší a chladnější periodu a velmi dobrý kořenový bal. V přírodě dosahuje výšky 30 - 120 cm, ale v kultivaci většinou 30-40 cm. Také mi ještě nekvetlo
Zapomněli tam napsat, že ke kvetení potřebuje také hodně světla.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
to světlo, samozřejmě. a teploty (zapomněla jsem napsat) jsou celoročně - denní 28-31 a noční 20-22. Takže samozřejmě žádné letnění 
ma-ja píše:Prosím, letníte někdo Psychopsis, Maxillarie a Miltonii spectabilis? Všechno ostatní už mám venku a s těmito váhám.
Psychopsis ne, miltonii a maxillarie ano. Alespoň já to tak dělám.
Radku, díky. Ta Miltonie i Maxillarie jsou zrovna od Tebe, tak je hned zítra dám ven