HAKI píše:Protože prší a dešťovky je dost šla jsem to poměřit, vedla mě k tomu - moje zvědavost.
Tak 10litrů vody o hodnotě 19µS + půl odměrky (můj Kristalon má v balení 10ml odměrku) .Vyšla mě hodnota 320µS .Jde o Kristalon květ-plod NPK 15-5-30
Uznávám je to měření u mě v H.K a může to být nepřesný údaj vzhledem k hodnotě deštové vody která v týdnu pršela . Nemusí být všude stejná,hlavně ze začátku deště.
Jo k tomu měření µS pro zálivku a různá hodnota hnojiva - podle kytky. To zase není tak složitý, ale dělám to jen u pafíček. Jestli to ocení je další věc.
Tak jsem dnes vyrazil na měření s tím svým konduktometrem co podle Paphia stojí za h...o
Tak voda v sudu mi vyšla 12ppm takže podle tabulky cca 19mS. Jak je vidět prší nám stejná voda a i střecha a uskladnění vodivost mění podobně u Tebe i u mne. I když já mám na dně sudu trochu více bordýlku
Po 2/3 odměrky naměřeno cca 309ppm což jsem podle převodní tabulky odhadl na 450mS. Podle toho co jsem tu slyšel tak to je asi docela hodně. Nějak mi ale přijde, že kořeny to nepopálí a pak následuje 3x pouze čistá voda. Asi trochu uberu a nebudu dávat více než 1/2 odměrky.
Nakonec se ukáže, že spíše než o pěstování orchidejí u mne se dá hovořit o zkoušení co kytky vydrží