cymbidium

Catasetum, Cycnoches, Cymbidium, Mormodes ...
Odpovědět
hanka2

Re: cymbidium

Příspěvek od hanka2 »

Ne,nezmrzne,mají rády výkyvy teplot.Nevím teda jak ostatním,ale moje je spokojené.Hlavně nezalívat,pokud jsou ted venku. :P
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

Ještě jednou děkuji za pochvalu ;)
Co se týče teplot souhlasím s Hankou, jenže jsem posera a u nás už byl šedivák, takže cymba mám doma, nakvétají, tak nechci riskovat. Co se týče teplot, musím se řídit tím co mám, doporučuji co nejnižší teploty, ale ta moje jsou v podmínkách trochu teplejších, něco okolo 14°C, chladněji nikde nemám, teda mám, ale tam se nevejdou. Mám je na jižním okně, takže mají dost světla. Ven je dávám už v dubnu na jižní stranu u domu pod pergolu a jsou tam zima nezima až do těď. Květy mě těší od září (tohle vykvétá dřív) až do vánoc, kdy odkvétá to pozdnější, jarně kvetoucí nemám :)
pavla

Příspěvek od pavla »

Ještě jednou chválím ;)
Taky mám cymba co nejdéle venku, ale je fakt, že každá rostlina je trochu jinak načasovaná a to zalévání tomu přizpůsobuju. Takže co pěstitel, to trochu jiná taktika, ale hlavně, když kvetou :lol:
Dostala jsem jedno minicymbo - myslíte, že snese taky takovou nízkou teplotu, jako ty vyšší rostliny?
drroman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drroman »

moje jediné cymbo jsem "odvážně" stále nechal venku na balkóně,doma totíž na něj ještě nemám přichystané místo :lol:
milka

Příspěvek od milka »

Už vidno púčikyObrázek
zatial ich je vidieť 9 len rastie ten stvol nejako šikmo a neviem ako ho uchytím?
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

milka píše:Už vidno púčikyObrázek
zatial ich je vidieť 9 len rastie ten stvol nejako šikmo a neviem ako ho uchytím?

Já mám zkušenost, že se stvoly samí narovnají a rostou nahoru, ale k tyčce je radši přidělávám, aby se tíhou květů neulomili a také při manipulaci s rostlinymi bych je mohl zlomit ;)
milka

Příspěvek od milka »

Ď a k u j e m :) :)
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Nahoru? snad víc za světlem ne?
pavla

Příspěvek od pavla »

Ahoj Milka,

pozor na ty poupata, co jsou jakoby otočené zpět a přichycené ke květnímu pouzdru - už se mi stalo, že se mi takto ulomily nebo zakrněly. Takže kontroluju a pokud třeba, velmi opatrně vyprostím - natrhnu nebo nastříhnu ten květní obal. Škoda každého kvítku, který nevykvete ;)
Nadik

Příspěvek od Nadik »

hanka2 píše:Ne,nezmrzne,mají rády výkyvy teplot.Nevím teda jak ostatním,ale moje je spokojené.Hlavně nezalívat,pokud jsou ted venku. :P

cymba jsou poslední co mi ještě venku zůstala...musí říct, že letos jsem je hodně zanedbávala...včera na ně koukám a ejhle, narašený květní puk. Takže vydržely horko a úpal v létě, podzimní přísušek, jižní stěna na terase a velký rozdíl denních a nočních teplot teď v září a říjnu. Až na tu velikost jim nemám co vytknout :)
Odpovědět