Právě kvete 11
Re: Právě kvete 11
Je to wyattianum? Je moc hezké
Kvetou letní phaly
a taky bulbo, co mě málem chcíplo po přesazení (to nemají bulba rády) a vzpamatovalo se po čtyřech letech.
a taky bulbo, co mě málem chcíplo po přesazení (to nemají bulba rády) a vzpamatovalo se po čtyřech letech.
Krásné všechny. To bulbo má nádhernou barvu
Ne wyattianum to není. Večer pošlu jméno.Zdenka píše:Je to wyattianum? Je moc hezké
Takže je to Odontoglossum harryanum. Květ se plně neotevírá jako u wyattiana. Pro porovnání tady jsou u sebe.
Děkuji. Zdálo se mi jiné, ale harryanum neznám. Obě jsou krásná
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Odm. wyattianum prý snáší vyšší teploty než jiná Odontoglossa. V bytě by asi ale nešlo, nezkoušel to někdo?Zdenka píše:Děkuji. Zdálo se mi jiné, ale harryanum neznám. Obě jsou krásná
Právě harryanum chce tepleji.
Krásně Vám to kvete!
Mně na Slovensku rozkvetla Cattleya maxima. Nejprve to vypadalo, že jsem koupil nějakého křížence se světlým květem. Tři dny trvalo, než se otevírající poupě plně vybarvilo. Jsem rád, že mám tuto tmavou, protože světlejšího přírodního hybrida již mám. Pokvete asi za týden.
Mně na Slovensku rozkvetla Cattleya maxima. Nejprve to vypadalo, že jsem koupil nějakého křížence se světlým květem. Tři dny trvalo, než se otevírající poupě plně vybarvilo. Jsem rád, že mám tuto tmavou, protože světlejšího přírodního hybrida již mám. Pokvete asi za týden.
Dendrobium lamyaiae i Oncidium jonesianum jsou stále v květu.