Myslím, že dříve to jinak možné nebylo - k rostlinám se člověk jinak dostal velmi omezeně.... ale problém dnešní doby je nedostatek času - a to na vše.... takže si myslím, že to je důvod, proč spolky skomírají.... jinak určitě osobní kontakt je nade vše.... ale vidím to třeba u sebe - já bych taky na to čas asi neměla....ale to neznamená, že když nejsou pěstitělé organizovaní, že to neumí nebo nemají úspěchy.... spousta vás je toho dokladem....
možná, že to stojí více času vychytat pěstitelské chyby, ale ono ještě neznamená, že osobní kontakt vám zaručí rady "zadarmo" od zkušenějšího pěstitele.... každopádně mít za kamaráda někoho zkušenějšího je k nezaplacení! To bych brala! Takhle jsem nesmírně vděčná, že existují alespoň fóra, kde jsou pěstitelé ochotní poradit méně zkušeným s pěstováním! Ať už u nás, nebo jinde ve světě..... stojí to také spoustu času s hledáním těchto informací, ale je pravda, že to člověk může hledat třeba o půlnoci....
drroman píše:spíš by skrachovali všichni prodejci. Mysím si ,že je tomu přesně opačně .Samozřejmě je plno lidí co mají jen ty marketovky a je jich podle pohybu na netu a to vemu jen pár for(procházím pravidelně 3 česká,2 polská,německé a někdy mrknu na USA) a FB hromady a stále přibávají další.Je to způsobeno částečně velmi nízkou cenou phalů v marketech ale i jakousi modou a zjištěním,že to není až tak složitě jak to na první pohled vypadá.Sám jsem takto začal a časem si koupil jednu botaniku ,další a další a dnes by u mně lupou hledal markéťáky.Spolky nejsou samospasné a sám nejsem členem žádného(nesnáším jakékoliv organzovaní).Nemám na to ani čas a ani chuť někde trajdat po práci.Samozřejmě se nebráním žádným kontaktům a i po netu poznáte fajn lidí,kteří mají stejný zájem nebo spíš koně.