Coelogyne barbata
Re: Coelogyne barbata
Vysoká je cca 30cm.
Nádherná kytka! Blahopřeuju.
Ta je nádherná 
Míra: Koukal jsem na ně na Google, ale některé formy nejsou tak atraktivní. Ta Vaše je opravdu nádherná- vousatá suprově
.
Kdyby jste se někdy v budoucnu rozhodl ji trochu zmenšit tak bych měl zájem o oddělek
. Až naporcuji tu svou C. dayana tak trochu místa získám.
Kdyby jste se někdy v budoucnu rozhodl ji trochu zmenšit tak bych měl zájem o oddělek
No myslím, že ještě nejméně dva roky do ní nesáhnu. Mám rád rostliny opravdu silné.
To nevadí. Byl bych ale rád , kdyby jste pak na mne pamatoval. Také mám rád silné rostliny. Jen kdyby nezabíraly tolik místa 
No Coelogyne mají nádherné zádtupce. Stejně vzrostlé a s daleko většími květy a také velice zajímavými jsou např. C.mooreana
nebo C. lawrenceana. Z těch menších rostlin ale s docela velkými květy jsou velice zajímavé C. pandurata, C. xyrekes atd. Je to hodně zajímavý rod i když co tak vidím docela opomíjený.
nebo C. lawrenceana. Z těch menších rostlin ale s docela velkými květy jsou velice zajímavé C. pandurata, C. xyrekes atd. Je to hodně zajímavý rod i když co tak vidím docela opomíjený.
Ona i "obyčejná" Coelogyne cristata je hezká kytička. Ta hnědá barva v květech Coelogyne je rozhodně zajímavá a nevšední.
Naposledy upravil(a) zaruba dne úte 21. lis 2017 15:53:03, celkem upraveno 1 x.
Ono je to vnímání krásy hodně individuální. Mě se více líbí ta vousatá barbata jakou máte Vy a ani rozdíl velikosti květů na tom nic nemění
. Pro mne je taková zvláštní, neokoukaná a vznešená. Jelikož musím šetřit místem tak si toho ze světa orchidejí mohu dovolit pouze málo. Navíc se mi také líbí větší trsy takže se musím uskromnit v počtu druhů. Také se snažím o to udržet hustotu v ZZ takovou, aby všechny rostliny byly snadno přístupné a nemusel jsem si klestit cestu do rohu přendaváním kytek
. Prostě sbírka nesmí přerůst přes hlavu