No, tak to je barvička. Evi, je suprový.EvaJ píše:k mé velké radosti vykvetlo vietnamské Den.unicum, to samé, co má Honza.
Dendrobium unicum
Re: Dendrobium unicum
Některá byla zažloutlá, už když jsem si ji od Tebe brala. Upadlo všechno mrňavé a nějaká velká. Zbylo jich sedm, tj. odhadem asi polovina. No, jsem ráda, že to neupadlo všechno. Takhle si říkám, že i tak to bude pěkný. Halt to několikeré stěhování a změna podmínek ...olaw píše:Gabčo, tobě ty poupata opadaly?Gabča píše:Evi, to je taková NÁÁÁDHERA![]()
![]()
![]()
Už se strašně moc těším na to svoje. Ikdyž je to teď koupené. Několikrát denně ho okukuju a uklidnila jsem se - zbylá poupata rostou, ještě má čas. Hlavně že mi to neopadalo všechno.![]()
![]()
![]()
Taková škoda. Toliko jich tam bylo.....
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Mě se strašně líbí, jak je malý proti některejm.EvaJ píše:k mé velké radosti vykvetlo vietnamské Den.unicum, to samé, co má Honza.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
podle mě vykvete, neboj. A není to moje vlákno, je to vlákno pro Dendrobium unicum.
Tak klidně piš a hlavně pošli fotky, až rozkvetou. Na tom tvém je vidět jen rozdíl mezi pahlízkami vietnamského typu (malé soudečky) a častěji prodávaným typem "rákosovým" (to je můj rozlišovací výraz, žádná odbornost), který je větší a má také podstatně víc poupat.
Evi, je překrásné, gratuluju.EvaJ píše:k mé velké radosti vykvetlo vietnamské Den.unicum, to samé, co má Honza.
Evo, děkuji za uklidnění. Doufám, že ho tím kvetením neodrovnám, na fotkách je vidět, že jedno poupě ze čtyř zaschlo přirozeně. Bohužel nevidím skrze stélky rašeliníku, jak je tom s kořeny....budu muset nakouknout pod něj, abych se ujistil, že nevykvétá z posledních sil....to by mne mrzelo. 
Pozor tato Dendrobia kvetou velice bohatě a to až tak, že je to může stát život, dovedou se ukvést k smrti. Podobné je D. dickasonii ale nějak jsem nepřišel na to, jak se liší od D. unicum.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Dickansonii prý voní a unicum ne, jsem slyšela.
Jo jo, díky Míro za dobrou připomínku, také jsem četl ve Studničkově knize o sbírce orchidejí z Liberce....přesně to samé se tam píše.
Cituji "Kvete tolik právě z důvodu, že jde o přísně cizosprašnou orchidej....tak aby byla nabídka květů pro opylovače (zřejmě ptáky) co nejbohatší".
Cituji "Kvete tolik právě z důvodu, že jde o přísně cizosprašnou orchidej....tak aby byla nabídka květů pro opylovače (zřejmě ptáky) co nejbohatší".