Cukerný roztok
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cukerný roztok
Jitko, v hoblinách lze nechat orchideje cca 3-6 měsíců v závislosti na zálivce a vysychacím cyklu. Pak je nutné přesazení. Obvykle již mají rostliny dostatek nových kořenů, aby mohly být přesazeny do standardního substrátu.
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
- ita
- Kontaktovat uživatele:
Pavle, děkuji Vám za rady, Ještě mě napadlo, zda ti hobliny přikrýt igeitem...ale bojím se plísně...
orchidejka jitka
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Občas se pro zlepšení mikroklimatu celá rostlina i s květináčem přikryje mikrotenovým sáčkem. V tomto případě je však třeba být opatrný a občas nechat rostlinu vyvětrat (nějlépe vždy přes noc).
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
- ita
- Kontaktovat uživatele:
dobře, vyzkouším ji tedy celou přiklopit a udělám pro jistotu nějaké průduchy. jinak když jsem doma, tak se na ni stejně asi 10x za den chodím dívat, tak budou snad případné plísně pod kontrolou
ještě jednou dík a hezký den i Vám!
ještě jednou dík a hezký den i Vám!
orchidejka jitka
Zkusila jsem cukerný roztok na odontoglossum a phal a dala do vlhkého substrátu -asi před týdnem - a zdá se, že následkem toho odešly i ty kořeny, které ještě jakž takž žily ... kde by mohla být chyba?
Já když něco není ok tak jedině do spagna do igeliťáku a a na noc otevřít....
Do sphagna jsem dala burragearu, jenže tam už nemělo co odejít, takže rozdíl nemůžu posoudit. V igelitu jsou všechny.
- miro
- Kontaktovat uživatele:
ja takhle v cukernem roztoku znicil koreny na renanthere....
Gabča píše:Zkusila jsem cukerný roztok na odontoglossum a phal a dala do vlhkého substrátu -asi před týdnem - a zdá se, že následkem toho odešly i ty kořeny, které ještě jakž takž žily ... kde by mohla být chyba?
Pekny den.
http://luludi.rajce.idnes.cz/
http://luludi.rajce.idnes.cz/
Cukerný roztok je podle mě vhodný na pahlízy. Kořeny se v tom asi necítí nejlépe. Je potřeba je potom pořádně opláchnout nebo vůbec nenamáčet. Ale na pahlízách dendrobií se mi to osvědčilo....
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
miro píše:ja takhle v cukernem roztoku znicil koreny na renanthere....Gabča píše:Zkusila jsem cukerný roztok na odontoglossum a phal a dala do vlhkého substrátu -asi před týdnem - a zdá se, že následkem toho odešly i ty kořeny, které ještě jakž takž žily ... kde by mohla být chyba?
miro, neříkej, že to byla ta renanthera monachica ?