Uhnilé Oncidium

Jak se bránit těm co ničí Vaše úsilí?
dejna05

Re: Uhnilé Oncidium

Příspěvek od dejna05 »

Díky všem za rady. :) Zatím jsem udělala takovej prozatimní revitalizér: do průhledného květníku jsem vybrala ze substrátu ty velké měkké kousky, promíchala s trochou dřevěnýho uhlí a na to posadila rostlinky. Narosila jsem podklad i pytlík, kterým jsem rostlinu přetáhla. Až budu mít rašeliník, dám rostliny na něj.
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Oncidia většinou rosení na list nesnášejí. A substrát bych dal zcela nový a ze stávajívího bych nic nepoužíval. Nevíte, v jakém stavu byl.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

dejna05 píše:Díky všem za rady. :) Zatím jsem udělala takovej prozatimní revitalizér: do průhledného květníku jsem vybrala ze substrátu ty velké měkké kousky, promíchala s trochou dřevěnýho uhlí a na to posadila rostlinky. Narosila jsem podklad i pytlík, kterým jsem rostlinu přetáhla. Až budu mít rašeliník, dám rostliny na něj.

Ten pytlík ji moc neprospěje. Lepší je rostlinu jednou dvakrát za den orosit s následným rychlým oschnutím.
Míra: Proč by Oncidia nesnášela rosení?
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
dejna05

Příspěvek od dejna05 »

Ok, pytlík sundám, substrát jsem použila nový.
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

radzak píše:
dejna05 píše:Díky všem za rady. :) Zatím jsem udělala takovej prozatimní revitalizér: do průhledného květníku jsem vybrala ze substrátu ty velké měkké kousky, promíchala s trochou dřevěnýho uhlí a na to posadila rostlinky. Narosila jsem podklad i pytlík, kterým jsem rostlinu přetáhla. Až budu mít rašeliník, dám rostliny na něj.

Ten pytlík ji moc neprospěje. Lepší je rostlinu jednou dvakrát za den orosit s následným rychlým oschnutím.
Míra: Proč by Oncidia nesnášela rosení?

Většinou mi listy flekatí a to i v teplém skleníku. Jakmile přestanu rosit problém zmizí.
Kyra

Příspěvek od Kyra »

Možná by to chtělo větší pohyb vzduchu, aby rychle oschla.
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

No myslím, že ventilátor o průměru 40cm dělá nejen pohyb ale pořádný vítr.
Odpovědět